Meglepő de hivatalos: ezekbe a városokba költöznének a legtöbben a világon

Egy pénzügyi szolgáltató a Google keresések alapján vizsgálta meg, mely városokba költöznének a legtöbben, a lista pedig igen meglepőre sikerült.

Sokan mondják, hogy életükben legalább egyszer szeretnék kipróbálni, milyen külföldön élni. Néhányan pedig nem csak mondják, hanem meg is teszik. A világon 281 millió ember él más országban, mint ahol született, és ez még csak a 2020-as adat. Mára valószínűleg emelkedett ez a szám többek között a digitális nomád életmód népszerűségének köszönhetően.

Dubaj - többen vágynak ide, mint gondoltuk volnaForrás: Shutterstock/Rasto Sk

De hova vágynak az emberek leginkább? A Remitly pénzügyi szolgáltató utána járt, mely városokba szeretnének költözni a legtöbben a Google keresések alapján. A cég azt vizsgálta meg, mely városok szerepeltek a legtöbbször a „move to (város)" kifejezésben, majd felállított egy ranglistát, írja a Time Out.

Miami Beach - itt olyan,mintha az év 365 napján nyaralánkForrás: PublicCo/Pixabay

Az első helyre pedig egy igen meglepő város, mégpedig Dubaj került. A bevándorlóbarát Egyesült Arab Emírségek fővárosa az ország legnagyobb városa, és főként bevásárló központjairól, ultramodern épületeiről és egész éves napsütéséről híres.

A tengerparti Miami áll a második helyen, Florida legkedveltebb nyaralóhelye, amely leginkább a fantasztikus látképéről és strandjairól ismert, valamint a virágzó éjszakai életről. A harmadik helyen Párizs áll, a szerelem, a divat, a világszínvonalú sajtok és a borok városa, hogy csak néhány jó dolgot említsünk onnan.

Párizs - a szerelem városa csábítja a kalandorokatForrás: Shutterstock/2022 Ekaterina Pokrovsky

Íme, a teljes lista, amely 10 helyett 18 várost tartalmaz, mivel sokan végeztek fej fej mellett:

1. Dubaj
2. Miami
3. Párizs
4. New York City, Madrid, Szingapúr
7. London, Brüsszel
9. Toronto
10. Washington DC, Buenos Aires, Christchurch, Quebec City, Bogota, Portland, Bécs, Pheonix, Chicago

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek