Ezeknél a látványosságoknál kanyarognak a leghosszabb sorok a világon

Amikor nyaralunk, semmi sem ronthatja el a napunkat jobban, mint egy hosszú, lassan vánszorgó sor egy turisztikai látványosságnál. Ha szeretnénk felkeresni a legnépszerűbb műemlékeket, megcsodálni a leghíresebb műalkotásokat, bejutni a leglátványosabb vidámparkokba, figyelembe kell vennünk, hogy naponta több száz, több ezer látogató hozzánk hasonlóan ugyanazt a programot tervezi.

A turisták végtelen sorokra vonatkozó internetes panaszai állnak a középpontjában a HawaiianIslands honlapja által összeállított rangsorában, amely 100 turisztikai látványosságot illetően összesen 10,74 millió véleményt vizsgált a Tripadvisor-on.

A Louvre is felkerült a panaszlistára a leghosszabb sorok miatt, de csak a 13. helyen landoltForrás: Hans Lucas via AFP/Nicolas Guyonnet / Hans Lucas/Nicolas Guyonnet

Ezek alapján a hosszú sorok miatt legtöbbet kritizált látványosságok listáját a párizsi Eiffel-torony vezeti – közel 4800 értékelés panaszkodik a hosszú sorokra. Egy rosszul kiválasztott időpontban a sorban állás elérheti 3 órát is, hogy a várakozó feljuthasson a torony csúcsára.

Az Eiffel-torony magasan vezeti a negatív lista tetejétForrás: AFP/Thomas Coex

A második helyen az ikonikus London Eye áll a brit fővárosban 4756 értékeléssel a "hosszú sorban állás" szóval kapcsolatban. Bár London hatalmas óriáskerekén egyszerre 800 utas fér el, a turisták akár 45 percet is várhatnak a beszállásra.

A London Eye-t sokan csak messziről nézik, mert nincs türelmük kivárni a sorukat, hogy feljussanak ráForrás: iris Vallejo/Pixabay

A harmadik helyen a bejáratnál a leghosszabb sorban álló helyek rangsorában a Colosseum áll, ahol 4262 panasz érkezett az amfiteátrumba érkező látogatóktól, akik vágya csupán annyi volt, hogy testközelből megcsodálhassák az olaszok egyik legkeresettebb műemlékét.

A legfelső szintről lenyűgöző a kilátás - soka viszont egyáltalán nem jutnak be a Colosseumba - illusztrációForrás: AFP/Alberto Pizzoli

A negyedik helyen az angliai Legoland Windsor Resort vidámpark található, ezt követi a barcelonai Sagrada Familia és a New York-i Empire State Building. A top 10-et zárja a Birmingham és Manchester között található Alton Towers Resort brit vidámpark, az adejei Siam Park a Kanári-szigeteken, illetve a Disneyland Paris és a szingapúri Universal Studios.

Bardcelonában a Sagrada Familia környékén mindig sok turista őgyeleg - illusztrációForrás: AFP/Pau Barrena

Az Egyesült Államokban a legrosszabb sorok New Yorkban várják a turistákat és a helyieket. A 20 legtöbbet kritizált turisztikai látványosság közül 7 az USA-ban található. Ennek élén az Empire State Building  áll 2842 panasszal a hosszú sorok miatt. A város látképének ékköve és az ország első számú attrakciójaként nem csoda, hogy évente több mint négymillió látogatót vonz, akiknek hosszú várakozással kell megküzdeniük, hogy beléphessenek az épületbe.

Az empire State Building New York egyik jelképe, amely 42 évig volt az USA legmagasabb épületeForrás: Neil Cooper / Unsplash

A Rockefeller Center tetején található látványos csillagvizsgáló, a Top of the Rock (1305 említés) látogatói is rémálomszerű sorokról számolnak be. A rangsorban négy vidámpark is szerepel a floridai Orlandóban a Universal's Islands of Adventure vezetésével (860 említés), ahol akár 93 percig is sorban állhatunk, hogy kipróbálhassuk az adrenalinnal teli túrákat.

A leghosszabb sorakat vonzó attrakciók 20-as rangsora

1. Eiffel-torony, Párizs
2. London Eye, London
3. Colosseum, Róma
4. Legoland Windsor Resort, Windsor, Egyesült Királyság
5. Sagrada Familia bazilika, Barcelona
6. Empire State Building, New York
7. Alton Towers Resort, Alton, Egyesült Királyság
8. Siam Park, Adeje, Spanyolország
9. Disneyland Paris, Marne-la-Vallée, Franciaország
10. Universal Studios Singapore, Sentosa Island, Szingapúr
11. Tower of London, London
12. Victoria Peak, Hong Kong
13. Louvre Múzeum, Párizs
14. Burj Khalifa, Dubai, Egyesült Arab Emírségek
15. Thorpe Park, Chertsey, Egyesült Királyság
16. Madame Tussauds panoptikum, London
17. Chessington World of Adventures Resort, Chessington, Egyesült Királyság
18. Van Gogh Múzeum, Amszterdam
19. Top of the Rock, New York
20. Warner Bros. Studio Tour London – Harry Potter díszletek, Watford, Egyesült Királyság

(Forrás: siviaggia.it)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek