Újra fogadja a turistákat az izlandi Kék Lagúna termálfürdő

Az Izlandra látogató turisták kihagyhatatlan látnivalója, a Kék Lagúna (Blue Lagoon) termálfürdő november 9. óta tartott zárva a Reykjanes-félszigeten zajló szeizmikus tevékenység miatt, melyről itt írtunk korábban.

A legfrissebb hírek szerint december 17-én részlegesen újranyitották a fürdőt: látogathatóvá vált maga a lagúna, és a Blue Café, a Lava étterem és a spa szolgáltatások is ismét elérhetőek a vendégek számára, derül ki Blue Lagoon közleményéből. A közeli Silica és a Retreat szállodák, valamint a Moss étterem egyelőre zárva maradnak, ezek esetleges újranyitásáról december 21-én döntenek - írja az icelandreview.com.

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint a nyitvatartás kis mértékben módosul: vasárnaptól minden nap 11 és 20 óra között tart nyitva. 

Az attrakció üzemeltetői közölték, hogy a közelmúlt vulkanikus eseményei ellenére létesítményeik továbbra is biztonságosak. A csővezetékek, és az elektromos áramhálózat kiváló állapotban van, az épületek szenvedtek csak kisebb károkat az apró földmozgások nyomán.

A Kék Lagúna frissített nyitvatartási idejéről és a Reykjanes-félszigeten zajló szeizmikus tevékenységhez kapcsolódó biztonsági intézkedésekről további információkat a fürdő honlapján találsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek