Egy magyar szálloda is bekerült a világ legjobbjai közé

A Condé Nast Traveler luxus utazási magazin szerkesztői idén is összegyűjtötték kedvenc szállodáikat, amelyek közé ezúttal egy ikonikus magyar szálláshely is bekerült.

A lap dolgozói egy évnyi munkát fektettek a 2024-es aranylista (Gold list) összeállításába, amely már a 30. idén, és amelyre négy kontinens 75 üdülőhelye került fel. A gyűjtemény a világ hét városában élő újságírók közreműködésével állt össze több száz órányi kutatómunka és szenvedélyes viták után.

Gresham-palotaForrás: Shutterstock/Stefano Ember

A lista, mely ezen a linken érhető el, külön oldalakon mutatja a különféle földrajzi helyszínek győzteseit. Európára és az Egyesült Királyságra kattintva egy 1800 méter magasan fekvő svájci szállodát láthatunk. A 19. századi Badrutt's palota sziklás, hófödte hegyek háttere előtt áll, teraszáról kilátás nyílik a kanyargós völgyekre és a tükörszerű tavakra. Afrika és a Közel-kelet gyűjteménye egy letisztult, homokszínű dubaji szállodával, a Bab al Shams-szal indít, Ázsia egy indiai, 18. századi homokkő erőddel, Ausztrália és Új- Zéland egy fidzsi-szigeteki villával. Mexikó, Közép- és Dél-Amerika linkje egy mexikói Belmond Hotelre, a Casa de Sierra Nevadára vezet, melynek szökőkút áll az udvarán. Az Egyesült Államok, Kanada és a Karib-térség pedig a hawaii 1 Hotel Hanalei Bay-t mutatja első helyen, bár azt érdemes megjegyezni, hogy a lista nem rangsorolja a gyűjteménybe került hoteleket.

Gresham-palotaForrás: Thaler Tamas/Wikipedia

És a magyar szálloda

Magyarországról is választottak a szerkesztők egy szállodát, mégpedig a Four Seasons Hotel Gresham Palace-t, amely 2020 után másodszor került fel a listára.

Gresham-palotaForrás: Shutterstock/Shevchenko Andrey

A hotelről a bemutatóban ezt írja a lap: "Budapest legnagyszerűbb szállodája, a szecesszió 1906-os csodája, amely kivételes felújításon esett át: a csillárokat és az ólomüvegeket kijavították és megtisztították, a mozaikcsempéket lesúrolták, a fehér stukkót újrafestették. Elhelyezkedése nem is lehetne jobb: a folyó partján, a nyüzsgő Pest szívében, közvetlenül a híres Lánchíd mellett áll, a Dunán át a dombos Budára és a középkori óvárosra néz. Buday Péter concierge és csapata tanácsokkal és információkkal látja el a vendégeket – például arról, hogy hol találhatók a legjobb bárok és egyéb titkos felfedeznivalók. De a szálloda környéke is hemzseg az érdekességektől: nézze meg a pazar Gundelt, az 1910-ben megnyitott híres kávézót és éttermet; a Champs-Élysées mintájára kialakított, széles Andrássy út elegáns üzleteit; a Liszt Ferenc Múzeumot; és a pompás Magyar Állami Operaházat."

Forrás: Turizmus.com, CNT

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek