Bárcsak hamarabb tudtam volna - 9 megdönthetetlen tény az utazásról

Nem számít, hány évesek vagytok, és mennyit utaztatok eddig, ezek az utazási tippek számotokra is hasznosak lehetnek.

1. Az utazás soha nem lesz olcsóbb. Sokan halasztgatják, mert úgy gondolják, hogy a jövőben jobban megengedhetik maguknak. Az igazság az, hogy az utazás akkor lesz jócskán drágább, amikor családot alapítotok és gyermekeitek születnek.

Manapság egyre többen indulnak útnak csak egy hátizsákkalForrás: Shutterstock/Freebird7977

2. Az utazás tervezésekor mindig úgy számoljatok, hogy a költségvetéshez képest nagyjából 20%-kal többet fogtok költeni. Inkább utazás előtt takarékoskodjátok ki a plusz 20 százalékot, hogy elkerüljétek a pénz miatti aggódást pont akkor, amikor gondtalanul kellene élveznetek az utazást.

3. Felejtsétek el a „majd legközelebb megnézem, amikor visszajövök" mondatot, mert nagy eséllyel nem tértek vissza, ezért akkor kell felfedeznetek a helyet, amikor ott vagytok. Még ha nagyon megszerettek is egy bizonyos úti célt, nem valószínű, hogy egyhamar visszatértek, mert sok más hely is szerepelhet a növekvő listátokon.

Vannak kihagyhatatlan látnivalók egy városban, ilyen a pisai ferde torony isForrás: Shutterstock

4. Lehet, azt gondoljátok, hogy minden este 8 órás alvásra van szükségetek, de valójában nincs. Érdemes kicsit hanyagolni az alvást, hagyjátok, hogy az utazás eseményei, élményei magával ragadjanak titeket, és új dolgokat lássatok, tapasztaljatok. Ráértek aludni otthon is, amikor hazaértetek.

5. A napkelte jobb, mint a naplemente. Ha elég korán fel tudtok ébredni ahhoz, hogy megnézzétek a napfelkeltét, nagyszerű napnak néztek elébe. A produktív korai kezdés bőven hagy teret a lehetőségeknek még arra a napra is.

Napkelte ChicagóbanForrás: Flickr.com

6. Vezessetek napi blogot, napló, számoljatok be minden kalandotokról fényképekkel is. Ezeket az élményeket online megoszthatjátok a világgal, vagy megtarthatjátok magatoknak. Akárhogy is tesztek, örülni fogtok egy részletes visszaemlékezésnek az élményeitekről még akkor is, ha rajtatok kívül soha senki nem olvassa el, vagy nem látja. Mert nektek megmarad.

London népszerűbb úti cél a közösségi médiában isForrás: Science Photo Library via AFP/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image/Science Photo Library

7. Mielőtt útnak indulnátok, tervezzetek előre! Használjátok az Instagramot, az utazási blogokat, a Google-t, az útikönyveket és minden más forrást, hogy alapos kutatást végezzetek, és egyetlen olyan hely se maradjon ki a programról, csak mert nem tudtatok róla, mert később bánnátok.

8. Egy város csodásan fest a magasból. Ha van rá lehetőségetek, üljetek be egy tetőbárba, fogyasszatok el egy pohár finom helyi bort vagy menjetek fel egy kilátópontra, sőt, egy óriáskerékre is felülhettek.

Valletta: Egy finom pohár bor, miközben a lenyűgöző panorámában gyönyörködünkForrás: Shutterstock/Maria Vonotna

9. Utazásra nincs jobb idő, mint a most. Ne várjatok olyan kifogásokra hivatkozva, hogy majd akkor, ha anyagilag stabilabb leszek, ha nyugdíjas leszek, stb. Nincs is jobb alkalom, mint most, hogy felfedezzétek ezt a csodálatos bolygót, amelyet otthonunknak nevezünk.

(Forrás. thetravelbible.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek