Péntekenként ingyenes lesz a bécsi Belvedere

Ingyenesen lehet megnézni november 17-től nyolc péntek estén át a bécsi Belvedere 21 legújabb Schau! című kiállítását.

A Belvedere kastélyparkjábanForrás: Dimitry Anikin / Unsplash

Az ezen a héten induló Free Friday Nights elnevezésű eseménysorozatban 18 és 21 óra között lehet majd megtekinteni a Schau! című tárlatot. A programban mindig egy-egy szín áll a középpontban. Az első alkalommal a remény, a természet és a megújulás színe, a zöld lesz a középpontban, amely egyúttal a 300. jubileumát ünneplő kiállítóház egyik színe is.

A december 15-i este az arany jegyében telik majd. Ezek a színek határozzák meg a tárlatvezetéseket is, amelyek 800 év művészettörténetéről adnak áttekintést. A műteremben a látogatók saját műalkotásokat is készíthetnek, amiket aztán hazavihetnek magukkal.

November 18-án nyílt napot tart a Belvedere. Délelőtt 11 és este 18 óra között változatos program várja a látogatókat: beszélgetések, a Wotruba Depot felfedezése, a Blickle Mozi története, filmvetítések és improvizált tárlatvezetések is lesznek. Az érdeklődők megismerhetik az épület architektúráját és változatos történetét, a Nyitott Műteremben pedig szabad utat engedhetnek a kreativitásuknak.

A látogatásra a meghirdetett időpont előtt egy héttel lehet jegyet foglalni a múzeum honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek