Videó: A világ legveszélyesebb útjától garantáltan eláll a lélegzeted

A Himalájában kanyargó Killar-Kishtwar útját joggal nevezi az internet népe a világ legveszélyesebb útjának. Nem a tériszonyosoknak való, kezdő sofőröknek pedig végképp nem ajánlott megpróbálkozni vele. 

Forrás: Shutterstock/Mr.Ben.Gaisser

A félelmetes magashegyi út teljes hossza 114 km, és India Dzsammu és Kasmír államában található. Kishtwar-t és a 6451 méter magas Kishtwar Kailash alaptáborát köti össze.

A világ többi részétől gyakorlatilag elzárt Kishtwar egyébként egy lenyűgöző hely, amelyet a sáfrány, a zafír és a szentélyek földjének is neveznek. A világ egyik legnehezebb útja egy valóságos paradicsomba vezet.

A vidék lakói az 1990-es évek óta politikai okokból jóformán el voltak zárva a világ elől. A veszélyes út megépítésének rendkívül örültek, mivel elszigetelt világuk megnyílt a kereskedelmi tevékenység és a turizmus előtt. Az út megépítése a semmi közepén hatalmas teljesítmény, rekordszámú ember áldozta fel életét azért, hogy valóra válhasson.

Az út a 26-os főút része, és közvetlenül a Chenab-folyó mentén halad, legveszélyesebb szakaszán egy több száz mélteres szakadék mentén halad. Kavicsból, kövekből és homokból készült egy szikla oldalában. Az út keskeny, szeles, és nincs korlátja, ami megvédene a zuhanástól, a belógó sziklák pedig akadályozzák, hogy a szembejövő forgalmat láthassuk. Szelesebb napokon érdemes kihagyni a kalandot!

Forrás: Devilon Wheels, Érdekes Világ, District Kishtwar

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek