Nyolc év után Szabadka ismét elérhetővé vált vonattal Szegedről

Nyolc év kényszerszünet után ma hajnalban újraindult a forgalom a Szeged-Szabadka vasútvonalon, ahol mostantól napi 10 járat (5 vonatpár) közlekedik. A menetrenddel így a Budapest-Nyugatiból 5:53-as indulással és 21:07-as érkezéssel akár egynapos utat is tervezhetünk a fővárosból Szabadkára vagy Palicsra, karácsonyhoz közeledve pedig az ünnepi hangulat miatt pedig különösen érdemes lesz. Hogy mi minden látható ebben szecessziós palotáiról és festett üvegablakairól híres gyönyörű városban, arról itt írtunk bővebben.

SzabadkaForrás: Shutterstock/Xbrchx

A Szeged-Rendező és Röszke országhatár közötti vasútvonal fejlesztésének keretében több mint 13 km hosszan újult meg a vasúti pálya, és annak környezete. A tehervonatok már tavaly augusztus óta közlekedhettek a szakaszon, november 28-tól pedig a személyforgalom is elindult.

Napi öt pár, azaz tíz járat közlekedik a két ország között, ebből négyet magyar, hatot szerb Uzsgyi motorvonat szolgál ki.

A menetidő Szeged és Szabadka között nagyjából másfél óra a határrendészeti vizsgálatokkal együtt.

Az első vonat Szegedről 5:19-kor indul és 7:00-kor érkezik Szabadkára, Szabadkáról pedig 6:03-kor indul és 7:25-re érkezik Szegedre, biztosítva ezzel a két ország között munkájuk miatt rendszeresen ingázók számára a közlekedést. 

A Szeged Nagyállomástól Palicsig, illetve Szabadka végállomásig érvényes, teljesárú menetjegy ára 6,20 euro, jelenlegi árfolyamon 2356 forint. Gyermekek 6 éves korukig ingyen utazhatnak, továbbá Magyarországon 15., Szerbiában 14. életévük betöltéséig féláron. A vonatokra a rendelkezésre álló helyek mértékéig kerékpárjegy is váltható 2 euróért a vonat személyzetnél, tudtuk meg a MÁV sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek