Jövőre ezeken a napokon kerüljétek Velencét, ha nem akartok belépődíjat fizetni!

A város polgármestere, Luigi Brugnaro elmondása szerint jövőre az év 29 napján kell majd megfizetni a belépődíjat a tömegturizmustól szenvedő városban. Az évi több mint ötmillió látogató sok pénzt hoz a város kasszájába, de nagy problémákat is okoz. A városközpontnak már 50 ezer állandó lakosa sincs, de vannak olyan napok, amikor a turisták száma ennek több mint a duplája, emiatt a szűk utcákon már alig lehet keresztüljutni.

Ilyen napok is vannak Velencében, jövőre ezt szeetnék elkerülni - illusztrációForrás: Shutterstock

Éppen ezért a jövő évtől bizonyos napokon 5 eurós belépődíjat kell fizetniük a Velencébe látogatóknak, méghozzá

az április 25-től május 5-ig terjedő időszakban, majd a júniusi első hétvégét kivéve az összes hétvégén július közepéig, reggel 8.30 és délután 16 óra között.

Ez a szabály csak a napi látogatókra vonatkozik, akiknek az interneten kapott QR-kódot le kell tölteniük a telefonjukra. Azoknak a látogatóknak, akik a „Velence-jegy" nélkül bóklásznak az óvárosban, 50 és 300 euró közötti bírságot kell fizetniük. A városban éjszakázó, idegenforgalmi adót fizető vendégekre, az ingázókra, valamint a 14 éven aluli gyerekekre nem vonatkozik a rendelet.

A bevételeket a csatornák, az utcák és az épületek karbantartására fordítja a város – írja a turizmus.com az msn.com cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek