Ázsia egyik szubtrópusi szigetén nyílt meg a világ első Jégvarázs birodalma

Elza és Anna hercegnő új otthont kapott Ázsia egyik szubtrópusi szigetén. November 20-án megnyílt a World of Frozen, az az a Disney első Jégvarázs birodalma a hongkongi Disneylandben. A hongkongi park életre kelti a mesebeli Arendelle királyságát, beleértve a sikerfilmek kulcsfontosságú jeleneteinek számos helyszínét, mint például az Északi-hegyet, Elza jégpalotáját, a hópehely tetejű jégkutat és az óratoronyot, ahol Hans herceg megkérte Anna kezét. – írja a CNN.

"A Jégvarázs az egyik legsikeresebb mese a Disney történetében, és Jégvarázs birodalom a valaha épített leglenyűgözőbb látványosság" – mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a park megnyitóján. A Disney-fejlesztők több mint három évet töltöttek az új birodalom koncepcióján és dizájnján. A Jégvarázs mindössze 10 éves, az első „Frozen" film 2013-ban jelent meg, majd a második rész 2019-ben, amit számos rövid mesefilm követett.

A Jégvarázs birodalom a hongkongi DisneylandbenForrás: Facebook/Hong Kong Disneyland/Graham Uden

Az új, hongkongi Jégvarázs birodalomban az Elzát, Annát és Kristoffot alakító szereplők sétálgatnak majd, és beszélgetnek a vendégekkel. A tervezett fellépések helyett pedig egy zenekar többször is felvonul majd a helyszínen és felcsendülnek majd a mese legismertebb slágerei. A legizgalmasabb attrakciónak a "Wandering Oaken's Sliding Sleighs", egy nagy sebességű hullámvasút ígérkezik, ahonnan kilátás nyílik az Arendelle-kastélyra, de a látogatók részt vehetnek a Frozen Ever After hajóúton is, ahova Anna, Elza, Kristoff, Sven, Olaf és a többi szereplő is csatlakozik.

A hongkongi Disneyland igazgatója hozzátette, hogy a Jégvarázs birodalom építészeti és dizájnelemeit Norvégia ihlette, akárcsak Arendelle-t a filmekben. A látogatók a 19. századi Dragestil (norvégul „sárkánystílus") építészeti elemeket láthatják a Jégvarázs kirakatain, és a szereplők jelmezein pedig a skandináv díszítőművészetet jelző stilizált virágmotívumok is megjelennek. A Jégvarázs étterem étlapja szintén a norvég konyhából merített ihletet, így látogatók a tenger gyümölcsei különleges variációit is megkóstolhatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek