Exkluzív videó a 30 éves párizsi Disneyland születésnapja alkalmából

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a párizsi Disneyland, ahol szeptember 30-ig megújult attrakciókkal várják a látogatókat. Ebből az alkalomból én is ellátogattam Disneylandbe és annyira magával ragadtak az élmények, hogy egy napra újra gyereknek érezhettem magam. 

Látványos drónshow a párizsi Disneyland 30 éves születésnapja alkalmábólForrás: Gáll Franciska

A Párizs külvárosában épült francia élménypark ma az egyik legnépszerűbb európai turisztikai látványosság. A párizsi Eurodisneyland 1992. április 12-én nyitotta meg először kapuit, amely naponta 40 000, az az még az Eiffel-toronynál is több látogatót fogad. A park 30. születésnapját ünnepli, és ebből az alkalomból felújították Csipkerózsika kastélyát és megújult külsőt kaptak a Disney mesefigurák jelmezei is.

Felejthetetlen élmények 1 nap alatt

A belépőjegyet az interneten előre megvásároltam, ugyanis kiderült, hogy a születésnap miatt idén még nagyobb az érdeklődés Disneyland iránt, és a helyszíni jegyvásárlás után már nem tudják garantálni az aznapi belépést. A jegyemet egy pénteki napra váltottam meg, így szerencsére elkerültem a hétvégi tömeget, és mindkét parkba (élménypark és stúdió) kedvezményesebb áron juthattam be. 

Isten éltesse sokáig a 30 éves párizsi Disneyland-et!Forrás: Gáll Franciska

Már a bejáratnál is ünnepi díszbe öltözött látvány fogadott, a parkban több helyen is árultak 30. születésnapi szuveníreket és a helyi éttermekben is ünnepi, szuperhősös menüvel készültek a látogatóknak. A hullámvasutaknál szerencsére nem kellett sokat sorban állni, így szinte mindenre fel tudtam ülni. A legizgalmasabb és legfélelmetesebb attrakció a Disney stúdióban található Tower of Terror, ahol közel 60 méteres horror zuhanásban volt részem pár röpke perc leforgása alatt. Ezen kívül a Némó nyomában és a Lecsó című mesék hullámvasútja is nagyon látványos és extrém utazást garantált. A születésnap alkalmából a stúdió új élményekkel is bővült, így a szuperhősök kedvelői most kipróbálhatják a Pókember, a Vasember és a Bosszúállók látványos hullámvasútjait is.

Életre kelt mesehősök

A Disneyland park részén is voltak felejthetetlen élményeim, ha itt jártok, mindenképpen próbáljátok ki Indiana Jones, a Stars Wars és a Karib-tenger kalózai attrakcióit is. Napközben a parkban már lehetett találkozni és fotózkodni a Disney mesehősökkel, többször is felbukkant Mickey, Minnie, Goofy, Donald kacsa, valamint Csipkerózsika és Hamupipőke is. Ám az igazi parádé csak ezután következett, a parkban minden nap 17:00 órakor látványos felvonulás veszi kezdetét (Disney Stars on Parade), ahol szinte az összes Disney mesehős tematikus, feldíszített kocsikon végigvonul a parkon, és találkoznak a látogatókkal, miközben felcsendülnek a legismertebb Disney slágerek. Megható volt látni, hogy a gyerekek mennyire boldogok voltak, hogy életre keltek kedvenc mesehőseik és ez idő alatt olyan volt, mintha én is visszarepültem volna az időben és újra gyereknek érezhettem magam.

Ám a legszebb születésnapi ajándékot este, sötétedés után kapták a látogatók egy nap végi záró showműsor keretében. A Disney Illuminations a park legfőbb attrakciója, ahol 150 világító drón, a 47 méter magas Csipkerózsika-kastély feletti égbolton táncol, miközben megelevenedik a Disney logó, és a kastélyon egy új Disney mesében feltűnik az összes kedvenc meseszereplőnk. A fergeteges és felejthetetlen show-t ünnepi tűzijátékkal zárták, amit a videómban is láthattok. Ez volt életem egyik legszebb napja, és alig várom, hogy újra visszatérjek, ugyanis a Halloween-ra és Karácsonyra is új díszekkel és attrakciókkal bővül a párizsi Disneyland.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek