Svédország besokallt, hogy állandóan összekeverik Svájccal

Svédország (angolul Sweeden) és Svájc (angolul Switzerland): a két egymáshoz még csak közel sem fekvő országot gyakran összekeverik a világon. Svédország ebbe hivatalosan is belefáradt, ezért az ország turisztikai szervezete új kampányt indított: egy szatirikus videóval próbál rávilágítani a két ország közötti különbségekre – írja a timeout.com.

A svédországi Smögen halászfalvai - ilyet sem találunk Svájcban - illusztrációForrás: Flickr.com

A Euronews jelentése szerint évente 120 000 ember keveri össze a két országot. Ennyi konkrétan azoknak a száma, akik utánanéznek, hogy a két név ugyanazt az országot jelöli-e, vagy sem. Joe Biden amerikai elnöknek is valószínűleg ezt kellett volna tennie tavalyi NATO-beszéde előtt, amelyben összekeverte a két országot.

A zavart eloszlató videóban egy színlelt svéd „hivatalnok" magyarázza el, hogy az egyes országok mit képviselnek, mindezt viccesen, kissé gúnyos módon teszi. Nézzétek!

Míg Svájcban magas hegytetők vannak, addig Svédországban inkább tetőteraszok. Amíg Svájc a jódlitól zeng, addig Svédországban békés csend honol. Míg Svájc feltalálta az LSD-t, Svédország a Sarki fény látványával kábítja az emberek. Svájc a luxusóráiról híres, de Svédország egy olyan luxust ígér, amelyben megfeledkezhetünk az időről - derül ki a videóból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek