Igazi turistalátványosság lett a hely, ahol az autók eggyé válnak a természettel

Elhagyatott autók, természetközeliség, régiségek – ez a három szó jellemzi leginkább Amerika legrégebbi, elhagyatott roncstelepét, amit ma már turistalátványosságként emleget a világ. A helyszín ma is látogatható, és hangulata megidézi a régmúlt idők emlékeit. Egy roncstelep mégis hogyan lehet látványosság? Hogy megértsétek a hely iránti rajongást, tartsatok velünk!

Az Old Car City története

Az Amerikában található roncstelepet 1931-ben alapították, ami egy családi vállalkozás volt, és még a mai napig ugyanannak a családnak a kezében van. A tulajdonos, Walter Dean Lewis szerette volna tovább vinni a szülei örökségét, ezért megtartotta.

A roncstemetőForrás: Wayne Stadler/Old Car City

Régen alkatrészeket árultak ezen a helyen, ma már csak látványosságként üzemel, amióta Walter 6 évvel ezelőtt befejezte az autókkal és az alkatrészekkel való kereskedést. Azóta egyfajta múzeumként funkcionál, ahol megtekinthetjük, ahogy az autók eggyé válnak a természettel, a fák, növények az autókból bújnak ki, ami fantasztikus látványt nyújt.

A helyszín 

Ez a hely a világ legnagyobb klasszikus roncstelepe. Georgiában található, White City környékén, a 411-es főút mellett. A területe 34 hektáros, és egy 10 kilométer hosszan kígyózó út megy át rajta. A telepen több, mint 4500 roncs található, ezért rengeteget tud mesélni a hely a régmúlt időkről. 

Utazás az időben

Fotósok, kocsirajongók tömege látogatja ezt a helyet, de civil emberek is betévednek, hiszen aki szereti a régiségeket, annak hatalmas élmény, igazi időutazás. Az autók mind-mind 1972 előttről származnak, a legöregebb példány pedig 1918-as.

Mercury TwinsForrás: Dolf Botha/Old Car City

Olyan márkákat is látni lehet, amelyek közül sok ma már nem is létezik.

Itt találkozhatunk a következő márkákkal: Packard, Desoto, Studebaker, Kaiser, Hudson, Fordo, Edsel, Mercury, Lincoln, Chevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile, Cadillac , Plymouth, Doge, Chrysler, Nashe, és néhány külföldi autóval.

ChevroletForrás: ericseibert, Wordpress, Old Car City

A helyszín ideális esküvői portrék készítésére is, valószínűleg ezért is van az, hogy a látogatók 95 százaléka fotós. A belépődíjak fotósoknak 25 dollárba, egyéb látogatóknak pedig 15 dollár. 

(Forrás: toochee.reblog.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek