A világ legkeskenyebb hotelének csak 7 szobája van

Indonéziában egy új szálloda próbálja megszerezni a „világ legkeskenyebb hotele" címét. Az alkotója azonban azt mondja, hogy a projekt nem csak arról szól, hogy világrekordot állítsanak fel – hanem arról, hogy nemzetközi figyelmet keltsen szülővárosának – adta hírül a CNN.

A világ legkeskenyebb szállodája mindössze 2,8 méter szélesForrás: Facebook/Tripfest

Ary Indra a közép-jávai Salatiga-ban nőtt fel. Az építészképzés, valamint a jakartai és szingapúri karrierje után elhivatottnak érezte, hogy hazatérjen szülővárosába – és ott kamatoztassa tudását. Itt talált egy elhagyatott földterületet, amelyen különös mérete miatt senki sem volt hajlandó fejleszteni.

Indra a területen megtervezte és megépítette csapatával a PituRooms nevű hét szobás szállodát, amely mindössze 2,8 méter széles. Az épület öt emelet magas, mind a hét szoba egy franciaággyal és egy kis fürdőszobával rendelkezik. A helyi műalkotásoknak és belső tereknek köszönhetően minden szoba más-más hangulatot áraszt.

„Azt szeretném, ha az emberek új módon tapasztalnák meg Salatigát" – mondja Indra a CNN-nek. Ez lett az új platformom egy új típusú turizmus létrehozására, amely a helyi közösségeket is bevonja."

Salatiga több mint 450 kilométerre van Jakartától délkeletre, és többnyire ismeretlen a külföldi turisták számára, akik inkább Yogyakarta, Surabaya vagy a közeli Bali szigetére mennek nyaralni. De Indra szerint Salatiga egy izgalmas város, amely finom ételekkel, jó infrastruktúrával és kiváló életminőséggel rendelkezik. Egykor, a gyarmatosítás idején, népszerű hétvégi úti cél volt a hollandok számára.

A város a Merbabu-hegy lábánál található, amelyet a szálloda vendégei is láthatnak a szobák ablakából. A szobákon kívül helyet kapott az épületben egy tetőtéri étterem is, ahol rendezvényeket és művészeti kiállításokat is rendeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek