Lessünk be a világ legkisebb hotelszobáiba!

Az utóbbi időben egyre inkább elterjedtek a mikroszállodák, amelyek apró belső tereikkel keltik fel az utazók figyelmét. Vannak amelyek költséghatékony és kényelmes megoldásokat kínálnak, míg mások olyan egyedi szállásélményt szeretnének nyújtani, amely sehol máshol a világon nem található meg. Az alábbiakban 5 olyan mikroszállodát mutatunk be, amelyek a világ legkisebb szállodai szobáit kínálják.

Capsule Inn (Oszaka, Japán)

Oszaka legtöbb kapszulaszállodájában csak férfiak szállhatnak megForrás: Shutterstock/Sakarin Sawasdinaka

Aki egy autentikus kapszulaszállodai élményre vágyik, annak nem kell mást tennie, mint ellátogatnia oda,ahonnan az ötlet ered: Oszakába. Bár sok hasonló ingatlan található városszerte, az 1979-ben megnyílt Capsule Inn volt a világ első mikroszállodája. Kisho Kurokawa, a Nakagin Capsule Tower építésze által tervezett szálloda a japán hatékonyságot és kompakt dizájnt egyesíti. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a szálloda jelenleg csak férfi utazók számára elérhető. Számos japán utazási blog szerint a szállásokat eredetileg „utazó üzletemberek" tervezték, de ma már vannak nők számára is kialakított kapszulaszállodák. 

Panda Pod Hotel (Vancouver, Kanada)

A Panda Pod Hotel mini kapszuláiForrás: Facebook/Panda Pod Hotel

A Vancouver közelében található Panda Pod Hotel az első kapszulaszálloda Kanadában. Az egyedülálló helyszínt azzal a céllal hozták létre, hogy mindenki számára elérhetőbbé váljon az utazás. „Utazáskor a legmagasabb költség a szállás, és mi éppen ezt az akadályt akartuk megszüntetni" – olvasható a szálloda honlapján. A kapszulaszobák egy méter szélesek, egy méter magasak és kicsivel több, mint két méter hosszúak, és a jól átgondolt tervezésnek köszönhetően mindegyik tartalmaz még lehajtható kis asztalt is. A szobák mellett a vendégek közös fürdőszobákat és zuhanyzókat is használhatnak, ahol hagyományos szállodai kiegészítők is rendelkezésre állnak, köztük piperecikkek és papucsok, törölközők, hajszárító és töltőállomások is.

TuboHotel La Tatacoa (Villavieja, Kolumbia)

A Tubohotel színes kapszulaszobáiForrás: Facebook/Tubohotel la tatacoa

A TuboHotel La Tatacoa vendégei a valódi kemping élményét tapasztalhatják meg ágyakkal és telepített miniszobákkal kombinálva. Minden szoba egy kis ablakkal, sötétítőfüggönnyel és egy a betoncsőben található queen size ággyal van ellátva. Az élénk árnyalatokkal festett kapszulaszobák egy kempingben helyezkednek el, ahol közös medence, bár, étterem és közös fürdőhelyiség is a vendégek rendelkezésére áll. Az egyedülálló kemping a Magdalena folyó partján épült Villavieja városában, a Tatacoa-sivatagban.

Das Parkhotel (Németország)

A Das Parkhotel minimalista betonkapszuláiForrás: Facebook/dasparkhotel

A TuboHotelhez hasonlóan a Das Parkhotel is betoncsövekben kínál szálláslehetőséget a vendégek számára. Itt az újrahasznosított csatornacsöveket céltudatosan hagyták dísztelenül és bár kívülről teljesen minimalista hatást kelt, belül meglepően modern és kényelmes. A kapszulák elegendő belmagasságot, valamint optimális méretű ágyakat kínálnak, emellett tárolóhelyet, villanyt és gyapjútakarókat is biztosít vendégeinek.

CityHub (Amszterdam, Hollandia)

A CityHub mini szobáiban minden megvan ami a kényelemhez kellForrás: Facebook/CityHuB/Willemstein Fotografie/Willemstein Fotografie

Az amszterdami CityHub szobái kicsit úgy nézhetnek ki, mint egy Tetris játék – és pontosan ez a lényegük. Az L-alakú szobákban egy king-size ágy és egy kis szekrény található, amiben kényelmesen elférnek a kabátok és a csomagok is. A kapszulákban a hangszigetelt kialakítás biztosítja, hogy a vendégek ne zavarják egymást, és lehetővé teszi, hogy zenét hallgassanak, és hangulatfényeket állítsanak be. Itt a recepció társalgóként és bárként is funkcionál, így a vendégek könnyedén megismerkedhetnek egymással. A szállodatulajdonos amszterdami telephelyén kívül Rotterdamban és Koppenhágában is hasonló kapszulaszállodákat üzemeltet.

Forrás: Architectural Digest

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek