Ilyen sem volt még: Telihold formájú szálloda épül "űrturistáknak"

A világ első gömb alakú luxusszállodáját tervezik megépíteni, mely a telihold tökéletes mása kíván lenni. Hol máshol épülhetne ilyen extrém épület, mint az Egyesült Államok játszóterén, Las Vegasban, ahol nagy divatja van a másolatok készítésének: az Eiffel-torony, egyiptomi piramisok, és Velence mini mása is felépült már itt.

Bár léteznek már gömbszerű épületek a világon, de azok csak dómok, azaz félgömbök, ez azonban teljes gömb alakú lesz - mondta az épületet készítő cég társalapítója a Forbes cikkében. Nem is nagyon lehetne más, tekintve, hogy a holdraszállás illúzióját kívánja majd felkelteni. 

Las Vegasban nagy divatja van az utánzatoknak: az Eiffel-torony és Velence után most a Hold mása épül megForrás: Moon World Resorts Inc./Facebook

Mindössze 12 ember jutott el eddig a Holdra a világon, miért ne lehetne ezt az élményt emberek millióira kiterjeszteni? – ezzel indokolták a tervezők a Moon (Hold) nevű szálloda felépítését. A Hold egy 224 méter magas építmény lesz, ami külső formájában a Holdat utánozza, belül pedig luxusszálloda, wellness-központ és rendezvényhelyszín lesz egyszerre. Fő attrakciója – Michael R. Henderson, az épületet tervező Moon World Resorts társalapítója szerint – a holdfelszín, amelyet úgy fedezhetnek fel a turisták, mintha valóban a Holdon járnának.

Azoknak szól, akik szeretnék kipróbálni az űrturizmust, de megfizethető áron" – mondta. Míg a valódi Hold felszínén eddig alig néhány ember járt, a szálloda 2,5 millió űrhajós vendéget tud fogadni évente.

A 90 perces túra a 10 hektáros holdfelszínen 500 dollárba, azaz 170 ezer forintba fog kerülni. Nehéz elképzelni, hogy pontosan mi is fog történni ezen a túrán, de állítólag egy űrsikló szállítja a leendő "űrturistákat" a felszínre az épület belsejéből, az indulás előtt pedig orvosi vizsgálaton és biztonsági eligazításon is részt kell vennünk. Henderson szerint az élmény túltesz a kiterjesztett vagy virtuális valóság élményen, és a vendégek úgy érezhetik, mintha valóban a Holdon járnának.

A Hold természetesen világítani fog éjszaka, az égitesthez hűen. Felépülésére egyelőre sokat kell várni, hiszen még egy 12 hónapos tervezési projekt előtt áll. Ha 2023-ban sikerül letenni az alapkövét, akkor 2027-28-ra nyílhat meg Las Vegasban. A tervezők azonban nem állnak meg itt, és további négy Holdat terveznek megépíteni az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Szingapúrban és Spanyolországban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek