Ennek az európai városnak a lakói pert indítottak a zajos éjszakai élet miatt

A milánói Porta Venezia negyedben átmeneti tilalom van érvényben, miszerint késő este nem lehet elvitelre ételt és italt vásárolni, mivel a helyi lakosok pert indítottak a túl zajos éjszakai élet miatt – írja a TimeOut.

A városban olyan nagy az éjszakai élet, hogy a helyi lakosok nem tudnak nyugodtan pihenni - a kép illusztrációForrás: Shutterstock/F11photo

A lendületes, nyüzsgő Milánó vendéglátó egységeit mostantól korlátozzák, és a mulatozók hétköznapokon éjfél és reggel 6 óra között, pénteken és szombaton éjjel fél 2 és reggel 6 óra között nem vásárolhatnak elvitelre italokat és ételeket az éttermekben és bárokban, a trafikoknak és az üzleteknek pedig be kell zárniuk. 

Mivel az eset régóta fenn áll, és nem történt változás az ügyben, a helyi lakosok pert indítottak a városháza ellen.

A tilalom legkorábban november 19-ig van érvényben, majd ezt követően döntenek az enyhítésről vagy a szigorításról. Az utcai árusokra még szigorúbb intézkedések vonatkoznak, mivel ők este 6 és reggel 6 óra között nem árusíthatnak a területen.

Nem ez az első alkalom, hogy Milánó korlátozást vezet be az éjszakai mulatozók ellen. 2022 júliusában és 2023 júniusában a belvárosban betiltották az elviteles italárusítást.

Milánó polgármestere, Guiesseppe Sala azt mondta, hogy „a 24 órás város koncepciója nem vált be, ami azt jelentette, hogy a vendéglátó egységeknek nincs nyitvatartási ideje, hanem folyamatosan fogadják a városba érkező turistákat. A városvezetés hozzátette, hogy nem akarják büntetni a szórakozást, sem a munkát és a vállalkozói tevékenységet, azonban lehetővé kell tenniük, hogy a lakosok pihenjenek, és igyekeznek egy olyan időbeosztást kidolgozni, ami mindenki számára megfelelő lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek