Ez a spanyol város a szállodák betiltását tervezi

A turisták egyik legközkedveltebb úti célja, San Sebastian be akarja tiltani az új szállodák nyitását, ezzel csökkentve a turisták számát – adta hírül a TimeOut. 

San Sebastian idén nyáron is a turisták egyik kedvenc úti célja volt.Forrás: Shutterstock/Madrugada Verde

A spanyol város tisztségviselői meg akarják tiltani az új szállodák és turistaapartmanok nyitását, hogy elősegítsék a turizmus fenntarthatóbb megközelítését. És nem ez az első hely Európában, sőt Spanyolországban sem. Palma de Mallorca lett az első város Spanyolországban, amely 2018-ban betiltotta az Airbnb-t. Nemrég pedig az olaszországi Firenze jelentette be, hogy a belvárosban betiltják a Airbnb-szállásokat, és a többi rövid távú bérleti lehetőséget is.

San Sebastian polgármestere, Eneko Goia azt mondta, hogy a turisták üdülőhely-kínálata már most is bőséges. Az Általános Urbanisztikai Terv, a város állapotáról szóló jelentés felvázolta a turizmus által okozott negatív hatásokat, köztük az élelmiszerek és a kultúra minőségének romlását.

A helyi lakosok olyannyira tiltakoznak a turisták ellen, hogy San Sebastianban megjelentek a turizmusellenes falfirkák, az emlékműveken és a hidakon pedig olyan üzenetek olvashatók, mint, hogy „Menj haza!". A városvezetés azt reméli, hogy az intézkedés élhetőbbé teszi a várost a helyiek számára. Ez pénzügyileg is segíti a már meglévő szállodákat, mivel szinte biztosan magasabb lesz a kihasználtságuk, és a turistáknak is többet kell majd egy hotelszobáért fizetniük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek