Furcsa módszerrel küzdenek a túlturizmus ellen Mallorcán

Medúzaveszély, sziklaomlás, szennyvízszennyeződés – így figyelmeztetnek a Mallorca strandjain kihelyezett táblák. A probléma csak annyi, hogy ezek közül az állítások közül egyik sem igaz. Ahogy az sem, hogy a strand le van zárva, vagy csaknem egy óra sétát vesz igénybe az odajutás, mint ahogy más táblák állítják.

A nem hivatalos plakátokat a Manacor Caterva, a túlturizmus ellen kampányoló csoport helyezte ki. A társaság szerint „kis humorral" készült figyelmeztetések célja, hogy elrettentse a látogatók tömegeit a túlturizmustól erősen megterhelt strandokon. Az ijesztgetős üzenetek angolul olvashatók, de a plakát alján katalánul odaírták azt is, mi az igazság. A medúzákkal körülvett úszó képe alatt például ez áll: „Szabadstrand. Nem medúzáknak vagy külföldieknek." Egy másik, rámutat arra, hogy valójában nincs sziklaomlás, a veszélyhelyzet a túlzsúfoltság miatt van.

A Playa de Muro MallorcánForrás: Pixabay

A csoport a Mallorca Daily Bulletinnel megosztott sajtóközleményében nehezményezi „a turisták miatti túlzsúfoltságot, amitől Mallorca szenved", és azt állítja, hogy „a Baleár-szigetek öbleit kisajátította a turizmus".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek