Íme, a világ legvalószerűtlenebb tájai, melyeket egyszer az életben látni kell!

Romantikus, vad és magával ragadó. Ezek a színes és szürreális tájak a világ leggyönyörűbb szegleteinek felfedezésére csábítanak.

Intrepid káliumbánya, Utah, USA

A kék lenyűgöző színeiForrás: Shutterstock/Denis Davidenko

Az Intrepid Potash az Egyesült Államok legnagyobb kálium-klorid termelője a Colorado folyó mentén. A medencék mérete mintegy 1,5 négyzetkilométer, és gumival vannak szegélyezve, hogy benn tartsák a sókat. A tavakat a sivatag mélyvörös talaja veszi körül, a víz ragyogó kék színe egy mesterségesen hozzáadott festéktől származik, amely segíti a napfény felszívódását és a párolgást. Miután a kálium és a sók kiválasztódtak, összegyűjtik őket és feldolgozásra kerülnek.

Hillier-tó, Ausztrália

A mindig rózsaszín Hillier-tóForrás: Shutterstock/Matteo_It

Az intenzív rózsaszín színéről ismert Hillier-tó a Middle Islanden található, Nyugat-Ausztrália partjainál. Rózsaszín színét a magas sókoncentrációnak és az algáknak köszönheti, amelyek ebben a szokatlan környezetben virágoznak. A tudósok még a mai napig nem tudják pontosan, hogy a víz színe miért is ennyire rózsaszín, mert a többi rózsaszínű tóval ellentétben – amelyek színe idővel elhalványul – a Hillier-tó egész évben megőrzi élénk, ragyogó színét. A tó ráadásul egy buja zöld szigeten található, közvetlenül az Indiai-óceán ragyogó kék vize mellett, ezért ezek a természetben fellehető színek még lenyűgözőbb látványt nyújtanak.

Fly Gejzír, Nevada, USA

A Fly gejzír káprázatos színeiForrás: Shutterstock/Lukas Bischoff Photograph

Igazi turistaattrakciónak számít a Gerlach városától 20 mérföldre található színes, geotermikus Fly Gejzír. A gejzírt nem a természet alkotta, 1916-ban kútfúrás közben keletkezett. A 60-as években a kút falát termálvíz törte át, és a Fly gejzír életre kelt. Míg az első alkalommal a víz túl forró volt ahhoz, hogy használható legyen, a második alkalommal már nem volt elég meleg ahhoz, hogy energiatermelésre használhassák. A gejzír a mai napig aktív, körülbelül 1,5 méterre lövell fel belőle a vízsugár. Körülötte pedig teraszok keletkeztek, amelyekből szintén víz buzog fel, ezzel 30-40 tavacskát hozva létre. A víz és a talaj itt annyira forró, hogy nem tanácsos cipő nélkül sétálgatni a környéken.

Roraima-hegy, Venezuela

A monumentális Roraima-hegyForrás: Shutterstock/Alexey Shiyan

Brazília, Guyana és Venezuela találkozásánál található a világ legmagasabb táblahegye. A 15 km hosszú, lapos tetejű, 2772 méter magas hegyre csak egyetlen út létezik felfelé, méghozzá egy természet által formált lépcsőszerű rámpa. A hegy tetején szinte minden nap esik az eső, a csúcsot általában felhők borítják, az oldalából pedig hatalmas vízesések zúdulnak le. A hegy állat-és növényvilága is egészen különleges, és több filmes alkotást is inspirált már ez a helyszín.

Olive Grove, Spanyolország

Olajfaligetek sorakoznak SpanyolországbanForrás: Shutterstock/Leonid Andronov

A 19. század végén a spanyolországi Jaén tartományban, Mancha Real városa közelében több ezer négyzetméteren olajfaligetet telepítettek. Az olajfák és az olívaolaj kitermelése régóta hatással van a mediterrán régió kultúrájára. A festői szépségű tájon a látogatóknak lehetőségük van bepillantást nyerni az olívaolaj készítés folyamatába, és emellett különleges ízű olajokat is kóstolhatnak. 

Forrás: Architectural Digiest, Travelo, 8400 Info, Érdekes Világ

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek