Ezt a buja portugál szigetet Hawaii csodás tájaihoz hasonlítják

A portugáliai Azori-szigetekhez tartozó São Miguel szigete vulkáni csúcsaival, buja tájaival, gyönyörű vízeséseivel a természet szerelmeseinek kedvenc helye.

Sete Cidades egyik túraösvényeForrás: Shutterstock

Az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetvilág legnagyobb földdarabján a természet még mindig olyan érintetlennek tűnik, amilyen a történelem előtti időkben lehetett. A terep drámai és változatos – vulkáni krátertavak, dús erdők, vízesések, fekete homokos strandok és azúrkék hullámok teszik lélegzetelállítóvá a tájat. A természeti szépségek felfedezésének pedig számtalan módja a rendelkezésére áll az ide látogatóknak, a túrázástól a bálnalesig. 

A sziget változatos tájai minden túrázni vágyót levesz a lábárólForrás: José Luís Ávila Silveira/Pedro Noronha e Costa/Wikipedia

Akiknek volt szerencséjük eljutni Hawaii-ra és São Miguelre is, rengeteg közös vonást fedeztek fel a két hely között, ezért is nevezik a portugál szigetet az európai Hawaiinak.

A túrázáshoz adott lehetőségek valóban végtelenek. Kirándulásaink fénypontja lehet Sete Cidades városának lenyűgöző ösvényei, ahol a híres ikerkráteres tavakat, a Lagoa Azult (kék lagúna) és a Lagoa Verdét (zöld lagúna) is láthatjuk. Az Azori-szigetek egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa do Fogo magasan fekszik az Água de Pau-hegység sztratovulkánjában – ez is egy sokak által dicsért kiránduló útvonal a szigeten.

A főbb kilátópontokhoz – Miradouro da Barrosa és Miradouro da Lagoa do Fogo – vezető útvonalak nem túl rövidek, szóval időtől és állóképességtől függően érdemes átgondolkodni, hogy nekivágjunk-e, de az biztos, hogy mindkettő gyönyörű. A Ribeira dos Caldeirões parkjában vezetett kanyontúrán is érdemes részt venni, de a gyalogtúrák mellett a sziget körüli kerékpározás is népszerű program a látogatók körében.

Turisták készítenek fotókat a szigeten, Ribeira GrandénálForrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

São Miguelben sok eső esik, ami táplálja a vízeséseket, és hihetetlenül dús növényzetet eredményez. A páfrányfák alatt megbúvő rengeteg ásványi melegforrásban való fürdőzés – különösen Furnas települése környékén –, csodálatos módja annak, hogy a túrázók megnyugtassák a fáradt izmaikat.

A Caldeira velha, kénes hőforrásForrás: AFP/Eric Beracassat/Hans Lucas

A bálna- és delfinnéző túrák is rendkívül népszerűek. Az utazók a vízi kalandokat búvárkodással, szörfözéssel és paddleboardozással is feldobhatják – írja a travelandleisure.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek