A legkülönlegesebb Airbnb-k a világból, ahol érdemes megszállnunk

Egy utazás lehetőséget kínál új helyek felfedezésére, új kultúrák megtapasztalására, és az életre szóló emlékek megalkotására. Legtöbbször a szállásunk is befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat az adott helyen, ezért most vessünk egy pillantást a világ építészetileg és földrajzilag is legegyedibb Airbnb szállásaira, amelyekben úgy érezzük, hogy bárcsak örökre itt maradnánk. 

Ponte Delgada, Portugália

Te is szívesen eltöltenél egy éjszakát egy szélmalomban?Forrás: airbnb

A tengerparti szállások szerelmeseinek találták ki ezt a 19. századi szélmalmot São Miguel nyugati partján, Portugáliában. A szélmalomban meglepően sok hely van, így egy konyhasarok, egy fürdőszoba és egy jól felszerelt nappali is kialakításra került. A hálószobába egy csigalépcső vezet fel, ahonnan elsöprő, végtelen kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. A területen található egy hatalmas kert is, tele gyümölcsfákkal és virágokkal, valamint további lakhatási lehetőséggel akár hét további vendég számára. A szélmalomból kialakított szállás éjszakánként már 57 000 forinttól foglalható. 

Terlingua, Texas, USA

Innen érdemes figyelni igazán a horizontot.Forrás: airbnb

Bár nem egy messzi-messzi galaxisban található, ez a vályogkupola a Star Wars-rajongók kedvenc úti célja lehet. A kupola egy nagyon távoli és egyedi hely a sivatagban, a texasi Big Bend nemzeti park közelében található. Noha a szállás napenergiára támaszkodik, és a vizet egy kis csapadékgyűjtő ciszternából nyerik, ezek az apróbb kényelmetlenségek igazán nem számítanak, amikor páratlan kilátás tárul elénk a horizontra. A szállás éjszakánként 46 000 forinttól foglalható.

Joncherey, Franciaország

A Lov 'Nid Passion szerelmi fészekForrás: airbnb

A Lov 'Nid Passion szerelmi fészek 6 méteres magasságban helyezkedik el az erdő közepén. A lombház első részéhez egy csigalépcső segítségével juthatunk fel, innen pedig egy függőhíd vezet a méhkaptárra emlékeztető hálószobához. A lombházban egy kisebb mellékhelyiség is kialakításra került, a teljesen felszerelt fürdőszobák pedig a recepció épületében találhatók. Itt nincs más dolgunk, mint elmerülni a természetben, és hallgatni a madarak csiripelését. A romantikus szállás 2 fő részére foglalható, az árak éjszakánként 84 000 forintba kerülnek.

Highland Council, Skócia

Shrek mocsara SkóciábanForrás: airbnb.com

Idén októbertől foglalható kedvenc zöld ogrénk, Shrek egykori menedékhelye Skócia lankás dombjai között. A Shrek's Swamp mindenféle mesebeli lénynek ad otthont, és exkluzív mocsári tartózkodást ígér, ahol reggelente Szamár süti a gofrit a vendégeknek. A rusztikus belsővel kialakított szállás maximum 3 fő részére foglalható, de arra fel kell készülni, hogy itt internet és tévé sincs, ez maga a tökéletes hely a szórakozásra, feltöltődésre.

Naucalpan de Juárez, Mexikó

El Nido de Quetzalcóatl/Mexikóváros, kígyó formájú szállásForrás: El Nido de Quetzalcóatl/Facebook

A Quetzalcóatl-fészek egy monumentális építmény, amely nem csupán épület, hanem egy hatalmas összetett szobor, melyet élénk színek és kanyargós formák jellemeznek. Az óriási kígyóra emlékeztető apartman hátán lekerekített ablakok futnak, ahonnan a mesés tájat lehet megcsodálni. A szállás teljesen felszerelt, amelyben 4 hálószoba, 3 fürdőszoba, nappali, étkező, konyha és mosókonyha is helyet kapott. Az őserdővel, szurdokokkal és vadon élő állatvilággal körülvett szállás árai igen borsosak, egy éjszakára 180 000 forinttól foglalható 6 fő részére.

Forrás: AD, Travelo, Airbnb

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek