Szín- és illatkavalkád vár ősszel is az Orta-tó legszebb kertjében

A festői Orta-tóra néz a Lorella kert, ami egy felfedezésre váró földi Éden. Egy angol tájkert, amely évszázados fák, rododendronok, kaméliák, azáleák és különféle hortenziák csodás virágainak ad otthont. Ősszel is illatos virágok és színes fák várják a látogatókat.

Forrás: Dario Fusaro Photographer/Dario Fusa/giardinolorella/Facebooko

Az Alpok hegyeinek csúcsaival körülvett Orta-tó romantikus és nyugodt hangulatáról híres. A tó egyetlen szigete, a San Giulio-sziget sziget 275 m hosszú és 140 m széles, leghíresebb épülete A San Giulio székesegyház, amit 1976 óta bencés kolostorrá alakították át. De nem csak a tó és a kis sziget látványáért éri meg idáig utazni!

Forrás: giardinolorella.com

A tó keleti oldalán, Vacciaghetto di Amenóban található ugyanis a Casa Lorella, a Lorella család rezidenciája, melynek története az 1600-as évek elejére nyúlik vissza. Az ingatlant a Lorella kert (Gairdino Lorella), egy hatalmas, 5 hektáros park veszi körül, amelyet az évek során gondosan alakítottak ki.

Forrás: Dario Fusaro Photographer/Dario Fusaro/giardinolorella/Facebook

A kertben lenyűgöző fák sora büszkélkedhet, köztük egy több mint 600 éves gesztenyefa, egy angoltölgy, cédrusok, rododendronok és számos más faj. A kertben a japán juharfák és tölgyek folyamatosan változó lombozatot kínálnak egyedülálló élményt nyújtva a látogatóknak élénk színeikkel, illatokkal és lenyűgöző kilátással az Orta-tóra, a San Giulio-szigetre és a Rosa-hegyre.

Forrás: Dario Fusaro Photographer/Dario Fusar/giardinolorella/Facebooko

Alkalmanként, előre egyeztetett időpontban az ingatlan egyik kertésze 1,5 órás vezetett sétán mutatja be a változatos botanikai kincseket.

Forrás: Dario Fusaro/giardinolorella/Facebook

További információkat ide kattintva kaphattok. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek