Igaz történetek utazókról – macskákkal, tandem biciklivel, és szabadon járják a világot

Sokfélék vagyunk sokféle életúttal, de aki egyszer megtapasztalta az utazás örömét, valószínűleg azonnal útra kelne, amikor csak alkalma nyílik rá. Most olyan utazókat mutatunk be, akiket más és más ok motivált, amikor felkerekedtek, és történeteik rávilágítanak arra, hogy így vagy úgy, de érdemes utazni, világot látni. 

Egy New York-i pár három macskája társaságában járja a világot

A New Yorkban élő Dan Nguyen és felesége, Olivia Nguyen imádnak utazni, de sosem kettesben. Velük tart ugyanis három cicájuk, akik Dan hátizsákjából fedezik fel a világot – Velencét, Párizst, Milánót és még sok más, izgalmas helyet.

Dan és Olivia 2020 nyarán lettek a gazdái a Sponge Cake (Piskóta) és Mocha (Mokka) nevű, skót lógófülű macskáknak, valamint a Donut nevű (Fánk) brit rövidszőrű cicának. Gazdáik szerint a macskákat fokozatosan szoktatták a külvilághoz. Dan azt mondta, ő és Olivia egyszerűen nem akarnak a macskáik nélkül utazni, még akkor sem, ha az több szervezést igényel.

Amikor Dan elkezdte a cicákat utazásra oktatni, és elvitte őket olyan helyekre, mint a Central Park, Olivia közösségi oldalakat hozott létre macskatriónak. Az Instán már több mint több százezer követőjük van, valamint a TikTok oldalon is fent vannak, szintén óriási követőtáborral. Idővel egyre kalandosabbá váltak a pár utazásai a cicákkal, így az online követőik száma is csak nőtt.

 Az első útjaik Orlandóba, San Franciscóba és Sacramentóba vezettek 2021-ben, az utazás pedig önbizalmat adott nekik, ezért később együtt fedezték fel Párizst, Velencét és Milánót is. Dan és Olivia azoknak a légitársaságoknak extra költségeket fizetnek, amelyek megengedik, hogy a repülők fedélzetre is felvihessék a kedvenceiket, akik hordozójukban alszanak, ha elfáradnának a hosszú repülések során. Szerintük a cicáik mind más és más személyiséggel rendelkeznek, de mindannyian szeretnek felfedezni. Amerre járnak, megcsodálják őket, és a macskarajongók szívesen megszeretgetik a világutazó, doromboló kedvenceket.

Egy apa és lánya csodálatos kerékpáros kalandja

Egy francia lány, Mathilde de Lanouvelle a 16. születésnapjára készülve úgy döntött édesapjával együtt, hogy egy nagy kalandba vágnak, és miközben felfedezik a hazájukat, pozitív üzeneteket küldenek a világnak. Frédéric és lánya, Mathilde azt találták ki, hogy 2162 km-t kerékpároznak a hazájukban, Franciaországban és megszerezik a világ legnagyobb kerékpáros GPS-rajzát. Tervüket  egy jó ügy érdekében is szerették volna felhasználni, így apa és a lánya idén augusztus 16-án tandem biciklire ült, és nekivágott kalandos útjuknak.

„A hatodik napon komoly technikai problémánk volt" – magyarázta az apa. „Eltörtük a láncot, a váltó fogaskereke és a kerékpár vázának egy része megrepedt. Azt hittük, mindennek vége. A körülöttünk lévő emberek azonban rendkívüli módon segítőkészek voltak, és egy napon belül sikerült mindent megjavítanunk. Még a keretet is összehegesztettük!"

Végül augusztus 31-re teljesítették a tervüket, és egy szív formát alkotva letekerték a kitűzött célt.  Ráadásul több mint 26 000 eurót sikerült összegyűjteniük a szív formájú logóval rendelkező Mécénat Chirurgie Cardiaque céget támogatva, amely szívbeteg gyermekeket segíti. 

Frédéricnek négy lánya van, Mathilde a második a sorban. „Mindegyiküket magammal viszem egy kalandra, amikor betöltik a 16. életévüket. Nyilvánvalóan nagyon közel állok hozzájuk, de ezek az élmények tovább erősítik a kötelékeket közöttünk – mesélte az édesapa.

Egy nő, aki egy balszerencsés hét után vágott neki a nagyvilágnak

Claire Sturzaker 2012-ben éppen a 30. szülinapját készült megünnepelni, amikor azon a héten felmondtak neki a munkahelyén, és pár napra rá a párkapcsolata is zátonyra futott. Claire addig esküvői koordinátorként dolgozott az angliai Manchesterben, és saját bevallása szerint sem szerette a munkáját, így nem lepődött meg túlzottan azon, amikor felhívták a felmondás miatt. De hogy a párja is éppen akkor szakított vele, már sok volt neki.

Forrás: Claire Sturzaker/Culture Trekking LLC/Janiel Green/Facebook

A kezdeti pánik után úgy döntött, hogy ez a tökéletes alkalom az utazásra. Mivel elég pénze volt a következő három hónapra, vett is egy repülőjegyet Barcelonába, ahol még az egyetemi évei alatt tanult. Hamar beleszeretett a spanyol városba, ahol végül munkát is kapott, és le is telepedett néhány évre. Vezető asszisztensként dolgozott egy szoftvercégnél, amit egy ideig élvezett. Egészen addig, amíg újra kedve támadt utazni.

Forrás: Culture Trekking/Facebook

„Azt gondoltam, nem akarok egy olyan munkában ragadni, amit nem szeretek, és életem végéig egy irodában ülni sem szeretnék" – mondta. Vett hát egy mély levegőt, felmondott a barcelonai munkahelyén, és úgy döntött, főállású utazó lesz. Az első út indulása óta már 40 országban járt.

A semmiből való kiindulás önbizalmat adott ahhoz, hogy felismerjem, bárhol újrakezdhetem, és még mindig jól érzem magam" – mesélte.

A legszebb emlékei, amikor meglátta a napot felkelni a Machu Picchu felett, vagy amikor csónakkal suhant az Amazonas folyón. Egy év hátizsákos utazás után rájött, hogy soha nem akar visszatérni az irodai munkához. Elindította a Tales of a Backpacker nevű blogját, ahol tapasztalatairól ír, és utazási tippjeit osztja meg olvasóival.

(Forrás: insider.com, guinnessworldrecords.cominsider.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek