Interjú: Több magyar utazót vár ez a karibi szigetország

A HírTV reggeli műsorában, a Napindítóban exkluzív vendég volt Edmund Bartlett jamaicai turisztikai miniszter. Egyebek között beszélt a két ország közötti idegenforgalmi kapcsolatokról, a fejlődés lehetőségeiről, illetve kiemelte, hogy sok orvosuk itt végzett nálunk. Akik követik a budapesti atlétaikai világbajnokságot, feltűnhetett számukra az ország sok zöld-sárga-fekete színű mezben induló versenyzője, és a még népesebb számú szurkolótáboruk. 

Jamaica a lazulás szinonímája, ahol stressz egészen biztosan nem éri az utazót - llusztrációForrás: Pixabay,com

A műsorban a miniszter kifejtette, nagy öröm számára, hogy részt vehetnek a világbajnokságon, és különösen, hogy megismerkedhetnek a magyarokkal.

"Magyarország nagyon erős kapcsolattal rendelkezik egyébként Jamaicával, méghozzá hosszú időre visszamenően, hiszen nagyon sok orvos képzése Magyarországon történt, ők itt tanultak az elmúlt 30-40 évben" – mesélte, hozzátéve, hogy Jamaicában éppen ezért nagyon sok olyan orvos dolgozik, aki itt, Magyarországon szerezte meg a végzettségét.

Arról is beszélt, hogy a jamaicaiak atlétikai teljesítményének nyomon követése mellett a napokban az is a feladata, hogy Magyarország és Jamaica között erősítse az idegenforgalmi kapcsolatokat. Tegnap körülbelül 50 idegenforgalmi szereplővel és utazási irodával tárgyalt arról, hogyan tudnák erősíteni az infrastruktúrát, hogy Magyarországról többen utazhassanak a Karib-térségben lévő szigetországba.

Karib-térség, JamaicaForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Ralf Liebhold

„Már most is vannak látogatók Magyarországról, de nem annyi, amennyi jöhetne" – mondta, hozzátéve, hogy azt is vizsgálják, hogyan tudnák a Magyarország környékén lévő országokkal is erősíteni az idegenforgalmat. Szerbiát, Georgiát és Lengyelországot említette ebben az összefüggésben.

Egy jeges, rumos kókuszitalt áruló stand a jamaicai Ocho Rios-banForrás: 2020 byvalet/Shutterstock

A német Condor légitársaság segítségével hoznának létre erősebb idegenforgalmi kapcsolatot Magyarország, Berlin és Jamaica között, mondta. Azt is szeretné megbeszélni az illetékesekkel hazánkban, hogy hogyan lehetne a fenntarthatóságot erősíteni az idegenforgalomban, mivel Magyarország szerinte egy nagyon jelentős úti cél, amely különösen erős a gasztronómiában, és nagy hagyománya van a turizmusnak az országban. A Karib-térségben lévő szigetország egy kicsit más helyzetben van, de vannak közös vonások a két ország között, tette hozzá.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy ebben az évben már 4 millió látogató érkezik Jamaicába, ami rekordot jelent a történelmükben. 

A teljes interjút ide kattintva nézhetitek meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek