A libanoni utazások elhalasztását javasolja a külügy, kiemelt biztonsági kockázatot rejtő régió

A kettes, azaz a kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt országok közé sorolta a külügyminisztérium Libanon területét a mai napon, egyes régiói pedig az egyes, nem javasolt úti cél kategóriába kerültek, írja a turizmus.com.

Libanon, BübloszForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Sun_Shine/Shutterstock. No use without permission./Sun_Shine

A II. (kettes) biztonsági besorolás, amelyet narancssárgával jeleznek, a kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt országok és térségek kategóriája. Ez azt jelenti, hogy a térség jelentős biztonsági kockázatokat rejten, ugyanakkor a konzuli védelem még biztosíthatónak tűnik. Az adott ország működése egészségügyi, hatósági segítségnyújtást – ha korlátozott formában is esetleg, de – lehetővé tesz.

A konzuli szolgálat munkatársai javasolják, hogy az érintettek halasszák el az ezen biztonsági kategóriába sorolt országba, térségbe tervezett utazásukat,hacsak az nem feltétlenül szükséges, mivel valószínűsíthető a biztonságot, egészségét is fenyegető kockázat: bűnözés, politikai megmozdulások, természeti katasztrófa, egészségügyi kockázatok, terrorizmus vagy fegyveres konfliktus.

Az "I. Nem javasolt úti cél" kategóriába tartoznak Libanon kiemelt kockázatot jelentő régiói, ezek a következők:

• palesztin menekülttáborok
• dél-libanoni határtérség, az ország Litani folyótól délre eső területei
• szíriai-libanoni határtérség
• Bekaa-völgy
• észak-libanoni Akkar régió
• Dél-Bejrút Dahiye negyede

Libanon fenti körzeteiben a helyi hatóságok csak korlátozott módon vannak jelen, az állam rendfenntartó szerepe nem érvényesül teljes mértékben, valamint további konfliktusokra lehet számítani!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek