Mindenki meglepődött: Zöld sálakba öltöztek Vilnius szobrai

A múlt héten a vilniusiak és a turisták meglepődve vették észre, hogy a város város szobrai nagy zöld sálakat kaptak. Többen arra tippeltek, hogy a futballrajongók ötlöztethették fel a szobrokat, de a megoldás ennél jóval kreatívabb és praktikusabb: a litván főváros hő- és melegvízszolgáltatója a tettes, aki egy mindenkihez szóló üzenetnek szánta.

A kezdeményezés célja, hogy emlékeztesse a lakosokat: hamarosan beköszönt a tél, ezért érdemes elkezdeni a fűtési szezonra való felkészülést. A kötött sálak a hideg évszakot szimbolizálják.

Telente Vilniusban igen kemények szoktak lenni a nappalok és az éjszakák - illusztrációForrás: Only France via AFP/Lukas Jonaitis

"Az idei év rendkívül meleg és napsütéses szeptembere miatt sokan nem foglalkoznak ezzel, de a hulló falevelek és az egyre hidegebb éjszakák a fűtési szezon közeledtét jelzik" – mondja Laurynas Jakubauskas, a cég ügyfélcsapatának vezetője, aki arra kérte a lakosokat, hogy gondoskodjanak otthonaikról, beleértve a szigetelést is, ami biztosítja, hogy a hőenergia ne menjen kárba – írja a themayor.eu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek