Könnyen elérhető európai városok, ahol szinte mindig süt a nap

Jól jönne egy kis D-vitamin? Palermotól Vallettáig rengeteg olyan hely található Európában, ahol még ősszel és télen is viszonylag meleg van, és szinte mindig süt a nap. 

Beköszöntött az ősz, eljött a városlátogatások ideje. Ezeket a kiruccanásokat gyakran kísérheti borús időjárás, heves szélviharok és esőzések, de van néhány olyan könnyen megközelíthető város, ahol szinte mindig süt a nap, és a hőmérséklet általában 20 Celsius fok körül mozog. Tehát nincs más dolgunk, minthogy becsomagoljuk a napszemüvegünket, valamint az útikönyvet, az esernyőt pedig hagyjuk otthon és fedezzük fel ezeket a napsütötte európai városokat! 

Palermo, Szicília

Novemberi átlaghőmérséklet: 20°C

A világ egyik legnépszerűbb városa, Palermo tele van szép látnivalókkal, építészeti csodákkal, és kulturális örökségekkel. Európa 7. legnagyobb szigete, utószezoni nyaralásra is jó választás. A Monte Pellegrinóról lenyűgöző kilátás nyílik a városra, és nem szabad kihagyni Palermo kikötővárosának meglátogatását sem.

Palermo ősszel is varázslatosForrás: Shutterstock/Frank_Peters

Novemberben a napozók még mindig kellemesen lebarnulhatnak Mondello hosszú strandján, és érdemes eltölteni egy napot a központi Mercato di Ballarò és Mercato del Capo piacokon, ahol a helyi ételkülönlegességek mellett olcsóbban juthatunk szuvenírekhez, ruhákhoz és háztartási cikkekhez is. A Ryanair járatai novemberben és decemberben is hetente kétszer repülnek Budapestről Palermo-ba.

Valletta, Málta

November átlaghőmérséklet: 20°C

Valetta tökéletes választás lehet egy hosszú hétvégi kiruccanáshoz. A várost a történelem, a művészet és a kultúra egyvelege jellemzi. A South Streeten a Szépművészeti Múzeum hívogatja a látogatókat, míg a főútvonal mentén, a Republic Streeten egymás után sorakoznak az elegéns üzletek és kávéházak, a Szent János Társkatedrálisban pedig megcsodálhatjuk Caravaggio híres, Szent János lefejezése című freskóját.

Valletta, MáltaForrás: Shutterstock / Zoltán Gábor

Érdemes lenézni a Nagy Kikötőre az üdítő Felső-Barakka kertből, de a város központjából kisvonattal is felfedezhetők a legfontosabb látnivalók. Ha útközben megéheznénk, a Nenu pékség-étteremben csodálatos helyi fogásokat is kóstolhatunk. Máltára a Wizz Air repülőjáratai ősszel és télen is hetente háromszor közlekednek. 

Santa Cruz, Tenerife

Novemberi átlaghőmérséklet: 24°C

Ennek a napfényes városnak nemcsak lenyűgöző történelme van, hanem kellemes sétáló utcákkal és kisvárosias hangulattal is rendelkezik. A város híres nevezetessége a kikötő, valamint a Spanyol tér, és a barokk és toszkán stílusjegyeket mutató templom, az Inglesia de la Concepción. Bikaviadalokat ugyan Tenerifén (sőt az egész Kanári-szigeteken) ma már nem rendezhetnek a parlament döntése nyomán, de a város központjában a régi aréna még megtekinthető; ez ma már koncerthelyszínként funkcionál.

Santa Cruzban ősszel is mindig kellemes az időjárásForrás: Shutterstock/Torben Knauer

Mindenképpen látogassunk el a gyarmati hangulatot árasztó Nuestra Señora de África piacra, amely minden vasárnap megtelik régiségkereskedőkkel. Jó hír, ha egy kis utónyaralásra vágyunk, az óceán hőmérséklete ilyenkor is 20 fok körül mozog, a Wizz Air és a Ryanair járatai pedig hetente többször is mennek Budapestről Tenerifére.

Funchal, Madeira

Novemberi átlaghőmérséklet: 23°C

Kevés olyan elragadó hely van Európában, mint Funchal - és az, hogy a madeirai főváros miért nincs a legnépszerűbb utószezoni turisztikai célpontok között, az továbbra is rejtély. Pedig Funchal rengeteg egyedi élményt és lélegzetelállító látnivalót kínál. A macskaköves utcákkal és színes házakkal teli óvároson kívül, érdemes ellátogatni a botanikus kertbe, amely tele van a szubtrópusi növényvilág változatos fajaival.

Az ősszel is napos Funchal városaForrás: Shutterstock/Audrius Venclova

Menjünk fel drótkötélpályán a Monte-ra, ahonnan panorámás kilátás nyílik az egész városra, de a kirándulások szerelmesei is számos lenyűgöző, kanyargós túraútvonalat is találnak a környéken. A Madeira Story Centre és a Museu da Quinta das Cruzes interaktív bemutatókat és kiállításokat kínálnak, amelyek a Madeira-szigetcsoport történelmét és kultúráját mutatják be. A Wizz Air októberben és novemberben is heti háromszor indít járatokat Budapestről Funchalba.

Ha további napsütötte városokra is kíváncsi vagy, akkor olvasd el a teljes cikket a Telegraph oldalán

Forrás: Telegraph, Travelo, Tenerife Nyaralás, Látnivalók Info

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek