Ezekbe az európai városokba utazz, ha őszi kiruccanást tervezel

Lassan beköszönt az ősz, ami egyet jelent az utószezoni nyaralások időszakával. A népszerű városok kevésbé zsúfoltak, az árak alacsonyabbak, és sok látnivaló még szebb is ilyenkor. Egy autókölcsönzőket összehasonlító oldal munkához látott, és összeállította a legjobb európai városok listáját, amelyeket érdemes idén ősszel meglátogatni. A listán fővárosunk, Budapest is helyet kapott.

A DiscoverCars.com az elemzéskor többeki között olyan szempontokat vett figyelembe, mint a pénztárcabarát szállodák száma, az egyhetes autóbérlés költsége, valamint az átlagos csapadékmennyiség és a napos órák száma szeptemberben, októberben és novemberben.

Barcelona, Spanyolország

Több mint 500 olcsó szállodájával és 1700 megfizethető éttermével Barcelona nagyszerű őszi nyaralást ígér – hiszen egy pohár Sangriát akkor is lehet élvezni, ha a fák levelei már sárga és barna színekben pompáznak. A spanyol városban minden megvan, ami egy tökéletes őszi kiruccanáshoz kell.

La Rambla, BarcelonaForrás: Peresanz / Shutterstock

A tenger még kora ősszel is kellemesen meleg, Gaudí épületei ilyenkor is várják a kultúra és az építészet szerelmeseit, és a mindig nyüzsgő La Ramblán található tapas bárok és a La Boqueria piac most is felejthetetlen gasztronómia élményeket kínálnak. De nem ez az egyetlen úti cél Spanyolországban, amely bekerült az első tízbe, mivel Bilbao kikötővárosa a lista nyolcadik helyén áll.

Lisszabon, Portugália

A rangsor második helyén Lisszabon áll. Ez a legmelegebb város a listán, a 18 fokos átlaghőmérsékletével, de azért is szerepel ilyen előkelő helyen, mert idén elnyerte a legolcsóbb európai úti cél címet. 

Lisszaboni panoráma a Sao Jorge kastéllyalForrás: Shutterstock.com

A Belém-torony Lisszabon legnépszerűbb látnivalója, és ez az egyik legtöbbet fényképezett pontja is a városnak. A torony a Szent Jeromos-kolostor szomszédságában található és mindkét látnivaló 1983. óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Emellett számos kilátó, múzeumok, és családias hangulatú éttermek várják az ide látogatókat, a híres Pink Streeten pedig megtapasztalhatjuk, hogy milyen az igazi pezsgő éjszakai élet. 

Berlin, Németország

A harmadik helyet Berlin szerezte meg, nem csak azért, mert a pénztárcabarátabb helyek közé tartozik a népszerű európai úti célok között, hanem azért is, mert az alacsony csapadékmennyiség miatt a lista egyik legszárazabb városa.

Charlottenburg kastély, BerlinForrás: Shutterstock/Zbigniew Guzowski

A város tele van intim hangulatú kis szállodákkal és kávézókkal, eldugott rózsakertekkel és kastélyokhoz vezető hangulatos hidakkal. A Schloss Charlottenburg kastély Berlin legnagyobbja, de nem érdemes kihagyni a régi reptérből kialakított parkot, és Európa legnagyobb területű állatkertjét, a Zoo Berlint sem. 

Íme a 10 legjobb őszi úti cél Európában 2023-ban

  1. Barcelona, Spanyolország 
  2. Lisszabon, Portugália 
  3. Berlin, Németország
  4. Budapest, Magyarország 
  5. Gdansk, Lengyelország
  6. Amszterdam, Hollandia
  7. Koppenhága, Dánia
  8. Bilbao, Spanyolország
  9. Bordeaux, Franciaország
  10. Pula, Horvátország

(Forrás: Travelo, TimeOut)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek