Fotók: Színes fényárban úszik Berlin a világ egyik legjobb fesztiválján

Az év bármely szakában jó ötlet Berlinbe utazni, ám különösen jól járnak azok, akik még pár napon belül ellátogatnak a német fővárosba. E hónap 6. és 15. között rendezik meg ugyanis a 19. Berlini Fényfesztivált, amikor varázslatos fényekkel világítják meg a város műemlékeit és szimbolikus helyeit.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

Németország fővárosa olyan történelmi, kulturális és művészeti emlékeknek ad otthont, amelyeket bármikor érdemes felfedezni, de ha a napokban érkezünk, igazán különleges látványban gyönyörködhetünk. A város épületeinek homlokzatai ugyanis vásznakká alakulnak, amelyekre látványos képeket vetítenek.

Forrás: Festival of Lights/Facebook

A főváros több mint 50 múzeuma és szimbolikus helyszíne vesz részt ezen az ünnepen, köztük olyan látványosságok, mint a Brandenburgi kapu, a katedrális, a Bebel tér épületei vagy a TV-torony. A program ideje alatt minden este 19 és 23 óra között Berlin történelmi és turisztikai helyszínei színes fényekbe borulnak. A fergeteges fényfesztivál évek óta vonzza az utazókat a világ minden tájáról. 

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

Ha szeretnétek megcsodálni az egész városra kiterjedő színes varázslatot, javasoljuk, hogy szálljatok fel a Light-Liner buszra, amely egy különleges túrán teszi lehetővé a csillogó látványosságok megtekintését. De gyalog vagy hajóval is nekivághattok, hiszen rengeteg féle szervezett városnézést ajánlanak.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

A világ egyik leghíresebb és legnépszerűbb fesztiválja a rejtett, jelenlévő kultúrákra, művészetekre és az innovatív technológiára igyekszik felhívni a figyelmet. A csodás fényinstallációkat a fesztivál csapata készítette, számos ország neves művészeivel együttműködve.

Forrás: fhmedien.de/Frank Herrmann/Festival of Lights/Facebook

„A fényművészettel szeretnénk megmutatni, milyen sokrétű és szép az élet egy sokszínű társadalomban. Hogyan részesületünk mindannyian kölcsönös tiszteletben és megbecsülésben. Mert csak így élhetünk együtt. A különbségek mindannyiunk életét színesebbé és jobbá teszik" – írják.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

Idén tehát nemcsak a fényművészet különböző művészeti formáira és variációira szeretnék felhívni a figyelmet, hanem olyan értékek megmutatására is összpontosítanak, mint az egyediség, a méltóság, a tisztelet és az elfogadás.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Cuneyt Karadag

A fesztivál ideje alatt különféle fény témájú kulturális eseményeket is szerveznek.

(Forrás: siviaggia.itfestival-of-lights.de)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek