A hotel törölközője még mindig puhább - Ezeket csaklizzák el a szállodákból a magyarok

Nem újdonság, hogy a szállodákból az apróbb tárgyakat, kikészített illatszereket, törölközőket magukkal viszik a távozó vendégek. Az egyik legnagyobb hazai szállodatermékeket forgalmazó cég ügyvezető igazgatója szerint az apróbb, kibontott termékek a legnépszerűbbek, de sokszor a papucsnak és a köntösnek is lába kél.

A vendégek szállodakategóriától függetlenül lopják a termékeket, tehát az ötcsillagos szállodából is elviszik azt, amit használtak, kibontottak vagy csak megtetszett nekik. "Miután kifizetik a százezer forintos szállást, elviszik az ezer forintot érő tusfürdő, sampon és mindenféle apró termékek kombinációját. Nagyon sokszor az egész szobát kiürítik." - ecsetelte Tankó Balázs, a szallodatermekek.hu ügyvezető igazgatója.

Forrás: www.szallodatermekek.hu

Az ő elmondása szerint a szállodarecepciósok nagyon durva történeteket tudnak mesélni. Olyan is előfordult már hogy a falról a festményt levette az egyik vendég és azt vitte ki a táskájában. A törölköző- és papucslopás pedig szinte alap dolognak számít. De sokan viszik a köntöst is, bár ennek megelőzésére most már vannak új technológiák. A Hard Rock Hotelekben már lopásgátlót tesznek a köntösre és a recepción megkérdezik, hogy a táskában lévő köntöst is felírhatják-e a számlára.

A két főtermék egyébként a kinyitott tusfürdő és a sampon, valamint a varrókészlet, ezeket szinte mindig elviszik, de egyre nagyobb keletje van azoknak a papucsoknak és köntösöknek, amelyeken szerepel a szálloda logója. Az igazgató szerint nem feltétlenül lopás, ha a használt papucsot hazavisszük magunkkal, de sajnos akad olyan vendég, aki egyet elhasznál, majd a recepción kér még egyet "mert a másik elszakadt" és az újat már viszi is haza magával.

Logózott köpeny a szállodából 

Tankó Balázs szerint nem csak az figyelhető meg pontosan, hogy mit visznek, de az is, amit otthagynak a vendégek a hotelekben. „A cipőkanalat, a fésűt és fogkefét nem szokták elvinni, ezeknek az elcsaklizását valahogy illetlennek tartják, és úgy gondolják, ezek drágább termékek, mint a kis kiszerelésű tisztálkodószerek és krémek."

Forrás: www.szallodatermekek.hu

Az ügyvezető igazgató szerint sok kisebb és nagyobb szálloda inkább árulni kezdte ezeket a termékeket, hogy a vendégek ilyen módon haza tudják vinni őket emlékbe, de a nagyobb láncok komplett saját márkás termékpalettával is előrukkoltak.

„Sok szállodánál megfigyelhető, hogy elkezdték árulni ezeket a termékeket a recepción, van olyan hotel, aki kifejezetten magának gyártat komplett termékcsaládot. Ebbe nem csak a kozmetikumok tartoznak bele, de ruhák, köntösök, törölközők, papucsok, írószerek és egyéb használati tárgyak is." - mesélte az igazgató.

Forrás: www.szallodatermekek.hu

Mindemellett egyre több aprósággal igyekeznek kedveskedni a hotelek a vendégeknek: vannak olyan szállodák, ahol még fogkefét is tesznek a szobákba, sőt egyesek minden nap más ízű bonbonnal örvendeztetik meg a több napig maradókat. A tapasztalatok szerint az sem mindegy, hogy milyen nemzetközi ismertsége van a szállodai szobában talált kozmetikumoknak.

Érdekes tény, hogy az olasz La Bottega - mely a világ egyik vezető gyártója - termékeit szívesebben vásárolják meg a vendégek, mint lopják el, így sok hotel szerint érdemes ezekbe fektetni.

- tette hozzá Tankó Balázs.

A vendégek mindig is szerettek lopkodni a szállodákból, és nem csak a magyar utazók, a hotelek hozzáállása és a beszerzési trendek ennek megfelelően folyamatosan változnak. A legújabb ilyen trend a piacon, hogy újrahasznosított papírból vagy lebomló anyagból szeretné mindenki az olyan használati eszközök csomagolását, mint a fogkefék, fésűk vagy éppen a cipőkanál. A tusfürdők és samponok tekintetében pedig inkább a nagyobb kiszerelés felé mozdult el a piac. "Úgy látom, hogy egyre fontosabbá válik a környezettudatosság" - jelezte az igazgató (a kupak nélküli, flara szerelt fél literes szappanos flakont pedig nehezebb elvinni - a szerk.)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek