Marokkó fontolóra vette, hogy a nem házasok is egy szállodai szobában tartózkodhassanak

Marokkóban az olyan pároknak, akik nem házasodtak össze, tilos egy szállodai szobában lakniuk, és bár ezt a törvényt csak nagyon ritkán tartatják be, mégis sokan emiatt nem mernek odautazni. Jó hír a pároknak, hogy most végre változtatnának ezen a törvényen – írja a spabook.net.

Marokkóban szigorú szabályok vonatkoznak azokra a párokra, akik még nem házasok - illusztrációForrás: Shutterstock/Davideangelini

A marokkói büntető törvénykönyv 490. cikke értelmében a nem házasok közötti szexuális kapcsolat bűncselekménynek számít az országban, amit egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek. Ezért is technikailag illegális, ha nem házasok osztoznak egy szállodai szobán.

A marokkói szállodások már 2021-ben kezdeményezték a törvény eltörlését, de gyakorlati eredményt végül nem sikerült elérniük. A téma azonban most újra napirendre került, és Marokkó vezetése fontolóra vette a házasságot nem kötött párok egy szállodai szobában való tartózkodására vonatokozó tilalom feloldását.

Fatim-Zahra Ammor idegenforgalmi miniszter szerint fontos lenne feloldani a korlátozásokat, mivel az ilyen előírások miatt a turisták sokszor például Törökországot vagy valamelyik más európai országot választják. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek