A Michelin Guide hamarosan a legjobb szállodákat is minősíteni fogja

Az éttermek után a szállodákat is minősíti - csillagok helyett azonban kulcsokkal - a Michelin Guide, ami újdonságnak számít a több mint százéves étteremkatalógus történelmében - írja az MTI Gwendal Poullennec nemzetközi igazgató bejelentésére hivatkozva.

szállodai reggeli, svédasztal, reggeliző szigetForrás: Kartashov Stas/Shutterstock

A kalauz annak az igénynek kíván megfelelni, hogy olyan megbízható referencia legyen a szállodaiparban, mint amilyen a Michelin a gasztronómia világában. A minősített szálláshelyek Michelin-csillagok helyett kulcsokat kapnak majd. A legjobb szállodák listáját 2024 első negyedévében teszik közzé, a pontos időpont és a formátum egyelőre nem ismert.

Az étteremkalauz azért jött létre eredetileg, hogy tájékozódási pontokat nyújtson az utazóknak, és megkönnyítse a választásukat egy olyan időszakban, amikor kevés információ állt a rendelkezésükre egy-egy étteremről - mondta el a Michelin-fivérek, André és Édouard által 1900-ban a gépkocsival utazók számára létrehozott katalógus vezetője.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Michael Dechev

Ezzel szemben a mai utazók információk tömegével találják szembe magukat. A kalauzt használók legalább tíz órát töltenek a képernyő előtt egy utazás előkészítésével, és legalább tíz internetes oldalt tanulmányoznak - tette hozzá.

 

A cég a Tablet Hotels szálláskeresővel négy éve dolgozik az első szállodák kiválasztásán; a listán jelenleg 120 ország 5300 szállodája szerepel.  

A franciaországi székhelyű étteremkalauz 2018-ban vásárolta fel az amerikai Tablet Hotels úgynevezett boutique hoteleket (a nagy szállodaláncoktól eltérő, egyéni stílusú szállodák) ajánló céget, azóta dolgoznak a projekten közösen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek