Michelin-csillagos séffel erősít az újranyitott híres budapesti étterem

A Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével nyitott újra a pesti belváros legendás étterme, a Fricska. A Dob utcai étterem a világjárvány idején zárt be, de akkor az étterem egyik tulajdonosa és séfje, Nagy Szabolcs azt mondta a vg.hu-nak, hogy nem gazdasági okok miatt döntöttek így.

Fricska étteremForrás: Fricska 2.0/Facebook

Mára a három tulajdonosból egy maradt, Giczi Andor pedig a korábbi koncepció szerint működtetné tovább az egységet: nap közben állandóan változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonálisan alakuló ajánlattal várják a vendégeket.

„Ez a típusú vendéglátás szerintem hiánycikk, és nem csupán Budapesten, hanem az egész országban. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnénk, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt" - mondta a Világgazdaságnak Koppány Levente, aki séfpatronként csatlakozik a Fricskához. Tehát elsősorban nem a főzés, hanem az árurendelés, a beszállítókkal való tárgyalás, a csapat koordinálása és a menüírás szerepel a feladatai között, valamint az, hogy segítse Rácz Krisztián konyhafőnököt, aki korábban Angliában dolgozott Michelin-csillagos éttermekben. A prioritása továbbra is Magyarország első csillagos gasztronómiai helyszíne, a Costes lesz, ahol egyébként szintén dolgozik egy séfpatron, hazánk legismertebb séfje, Rácz Jenő.

A Fricska a bezárása előtt a Michelintől Bib Gourmand-minősítést kapott, ami a kiváló ár-érték arányú éttermeket gyűjti össze. A külföldiek körében is népszerű étterem célja, hogy visszaszerezze ezt a címet, amellyel jelenleg egyetlen budapesti vendéglátóipari egység sem rendelkezik. Az étterem árairól és arról, hogy kik dolgoznak a Fricskában a vg.hu cikkében olvashatsz tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek