Új magasságok: Látványcsúszda vár ránk a bécsi Duna-toronyban

A bécsi Duna-torony legújabb, átlátszó és kivilágított attrakcióját a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Helikopterrel emelték a helyére a bécsi Duna-torony új attrakciójátForrás: ©Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger

Látványos helikopteres akciónak lehettek szemtanúi tegnap az osztrák főváros lakói, ekkor emelték ugyanis a helyére a bécsi Duna-torony legújabb attrakcióját, egy átlátszó csúszdát. Ezzel a torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája. Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad.

A projekt kapcsán nem volt könnyű megfelelni az összes feltételnek. Egyrészt, mert a Duna-torony 2001 óta műemlékvédelem alatt áll, másrészt pedig, mivel a legmagasabb szintű építészeti és biztonsági előírások vonatkoznak rá.

Amíg be nem fejeződik a csúszda szerelése – 2023. október 17-ig – a Torony zárva tart.

Arról már mi is írtunk, hogy a torony panoráma-kávézójának forgatómechanizmusa szeptemberben olyan szinten megsérült egy viharban, hogy teljesen működésképtelenné vált. A Bécs Város sajtóközleménye szerint azonban jól állnak a javítási munkái. A tervek szerint a kávézó még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra.

Új attrakcióval gazdagodott a bécsi Duna-toronyForrás: ©Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger

Az 1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett - írták a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek