Egy ideig nem forog Bécs híres tornya, ahol lélegzetelállító kilátás közben étkezhetünk

Egy augusztus elejei vihar olyan szinten károsította Bécs egyik legkedveltebb kilátójának forgató berendezését, hogy az építmény tetején lévő étterem és kávéház egy ideig nem forog majd. A turisták és a helyiek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő Bécsi Duna-toronyban egy a 60-as évek retróstílusára hangolt kávéház és étterem található, amely saját tengelye mentén forogva 360 fokos körpanorámát biztosít az asztaloknál ülő vendégeknek.

Normál esetben étkezés vagy kávézás közben folyamatosan változik a panoráma, ahogy az étterem forogForrás: APA-PictureDesk/ AFP /Georg Hochmuth

A Bécs egyik jelképének számító 170 méter magas torony lélegzetelállító körpanorámája évente 420 ezer látogatót vonz - írja a turizmus.com a GD Consulting blogjára hivatkozva. A nyári viharban azonban jelentős mértékben megsérült a forgató berendezés főeleme, így azóta sem sikerült újraindítani.

A kritikus alkatrészek leszállításáig a torony forgása kényszerszünetre van ítélve.

A Duna-tornyot 1964-ben építették a Bécsi Nemzetközi Kertkiállítás alkalmából. A torony-kávézó belső tereit pár éve teljesen megújították, de maradtak a retro stílusnál.

 

A torony a Duna északi partjának közelében, a Donaustadt kerületben találhatóForrás: Donauturm Wien/Facebook

 

A kül- és beltéri kilátó platformokon 155 méter magasságban elhelyezett interaktív panoráma képernyők nyolc nyelven tájékoztatnak a környező látnivalókról. A szintén nemrégiben korszerűsített bejárati részen több mint 60 multimediális érintőképernyő meséli el élményszerűen a torony és Bécs történetét. A torony látogatása tehát továbbra is ajánlott, ha Bécsben járunk, csak számítsunk rá, hogy a forgó rész nem működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek