Sztrájk: Ezekben az európai országokban állhat le a közlekedés, íme a dátumok!

Európában rendszeresek a sztrájkok, melyek között vannak olyanok, amelyeket hónapokkal előre, másokat az utolsó pillanatban jelentenek be, így utazás előtt mindig érdemes ellenőrizni az erre vonatkozó híreket. A euronews.com összegyűjtötte a sztrájkokkal kapcsolatos összes információt, melyekről már most tudni lehet.

Franciaország

A párizsi metró dolgozói sztrájkkal fenyegetőztek a rögbi világbajnokság idején, amely már szeptemberben elkezdődött és október 28-ig tart a Saint-Denis-i Stade de France-ban.

Párizs egyik metrómegállója - a fotó illusztrációForrás: nuno_lopes/Pixabay

Míg a mozdonyvezetők bónuszt kapnak a rendezvény ideje alatt nyújtott többletszolgáltatások elismeréseként, az állomás személyzetének nem ajánlottak fel további fizetést. A tárgyalások jelenleg is folynak.

Olaszország

Sztrájkra készülnek a tömegközlekedésben dolgozók október 9-én Olaszországban is. A szakszervezetbe tömörült alkalmazottak már szeptember 18-án is országos sztrájkot tartottak, és kisebb fennakadásokra lehet számítani a második körben is.

A Bernina Express, amely Olaszország-Svájc között jár vagy nem - illusztrációForrás: trenino-rosso-bernina.it

Anglia

A londoni Heathrow repülőtér poggyászkezelői is bejelentették, hogy októberben 13 napon keresztül sztrájkolnak. Ami már biztos, hogy a Heathrow-sztrájk időpontja október 6. és 9. között, valamint október 20. és 30. között lesz. A személyzet október 6-án 17:30 és október 9-én reggel 6 óra között, valamint október 20-án 5:30 és október 30-án reggel 6 óra között függeszti fel a munkát.

Landolás a London Heathrow nemzetközi repülőtéren - már ha lesz aki lepakolja a poggyászokat - illusztrációForrás: Shutterstock.com / Fasttailwind

A fizetésekről és a munkakörülményekről szóló vitákat követően a mozdonyvezetők szakszervezete, az Aslef is bejelentette a sztrájk következő körét. Október 4-én 14 különböző angol vasúttársaság mozdonyvezetői függesztik fel a munkát. Október 2. és 6. között túlórázásra vonatkozó tilalom is lesz, ami további fennakadásokat okozhat. Az Aslef korábbi sztrájkjai miatt a 14 vállalat összes szolgáltatása szünetelt a sztrájkok napján. A szervezett fellépésben részt nem vevő más cégek szolgáltatásai valószínűleg időben futnak, de a szokásosnál zsúfoltabbak lehetnek. Október 4-ére és 6-ára is kiírtak londoni metrósztrájkot, ami valószínűleg komoly utazási fennakadásokat okoz majd a fővárosban.

Spanyolország

Az Alicante-Elche repülőtér biztonsági személyzete még ebben a hónapban sztrájkot jelentett be a munkakörülmények és a fizetés miatt. Az Ilunion Seguridad alkalmazottai október 1-jén, 3-án, 6-15-én, 17-én, 20-22-én, 24-én, 27-29-én és 31-én sztrájkolnak. Novemberben 1-5, 7, 10-12, 14, 17-19, 21, 24-26 28-án, decemberben 1-10, 12, 15-17, 19 és 22-31; és januárban 1-14-ig szintén beszüntethetik a munkát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek