A korlátozások miatt egyre nehezebb a közlekedés a népszerű olasz városban

Az Amalfi-part, Positano pasztell színű házai a sziklák oldalában, és Ravello gyönyörű sziklaparti kertjei évtizedek óta az Instagram-barát turisták közkedvelt célpontjai. De idén nyáron kicsit bonyolódni fog az idejutás, tehát figyljünk jól az autós szabályozásokra, ha tervben volt a bérelt kocsi – olvasható a Matadornetwork oldalán. 

Positano az egyik legnépszerűbb nyári úti cél a turisták körébenForrás: Pixabay/darrenquigley32

Megnövekedett népszerűsége miatt az álom szépségű Amalfi-part gyorsan rémálommá válhat, ha belefutunk a visszatartott forgalom miatti közlekedési káoszba. Az már közismert, hogy a partvidéken a keskeny utak egyes részein egysávosak az autópályák, a parkolás pedig lehetetlen. Az idei csúcsszezonban azonban tovább bonyolódik a helyzet, ugyanis június 15-től szeptember 30-ig, délelőtt 10-től este 18 óráig a sofőröknek a rendszám alapján váltakozó vezetési rendet kell követniük.

Például, ha az autónk rendszáma páratlan számmal végződik, akkor páratlan napokon vezethetünk a part mentén, a páros rendszámúak pedig páros napokon. Ez alól kivételt képeznek a tengerparti városok lakosai és a tömegközlekedési járművek, a taxik és a bérelt sofőrrel rendelkező autók. Ráadásul a 10,36 méternél hosszabb járműveket már betiltották, a lakókocsik és pótkocsis járművek pedig csak éjfél és reggel 6:30 között közlekedhetnek az utakon.

Az utak keskenyek, az autóút egy sávos, parkolni szinte sehol nem lehetForrás: Pixabay/falco / 5412 images

Aki nem tartja be az új irányelveket, az pénzbírságra számíthat (bár a bírság árát még nem határozták meg). A hírek szerint vegyesek az érzések az új irányelvekkel kapcsolatban. Egyes helyi lakosok úgy gondolják, hogy az új irányelvek jelentős - jó irányú - változást hoznak majd, mások viszont azon aggódnak mennyire csappan majd meg a bérelt autókkal érkező turisták száma a vidékén, és ez mennyiben befolyásolja majd a turizmust.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek