Alkoholmentes kocsmát nyitottak Angliában

Az angliai Weymouth-ban élő, felépülőfélben levő alkoholista Sam Watson, arra jött rá, hogy esténként nem tud olyan helyre elmenni, ahol ne szolgálnának fel alkoholt, ezért létrehozta Dry Dock nevű kocsmáját, ahol egyáltalán nem árusítanak szeszes italokat – írja a BBC.

A kocsmában minden megtalálható, ami egy hagyományos bárban is, beleértve a dartstáblát, a biliárdasztalt és a zenegépet. Watson azt mondja, hogy a helyet csak a múlt hónapban nyitotta meg, de máris nagy népszerűségnek örvend.

Az egykor látszerészet helyén működő kocsma célja, hogy segítsen a közösség tagjainak megbirkózni a magányossággal, a függőségekkel és a mentális egészségügyi problémákkal.

Watson szerint a közösségükben tapasztalt fogadtatás egészen fenomenális, az ajtón bejövő emberek száma és a pozitív visszajelzések is csodálatosak. Azt remélik, hogy ez a lendület legalább karácsonyig kitart, ugyanis a kocsmában már számos eseményt és programot terveztek az elkövetkezendő időszakra. Az egyik vendég szerint a Dry Dock sikerének a titka, hogy nem nehezedik nyomás a betérőkre.

Mindig ott az elvárás, mikor beülsz egy bárba, hogy alkoholt igyál, miközben sokaknak nem lehet, vagy nem akarnak inni. Szóval nagyon jó idejönni, nem nehezedik ránk a felesleges nyomás – mondta. 

A borítókép forrása: Facebook/Dry Dock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek