Ez lett a világ legjobb szállodája 2023-ban

Egy olaszországi butikhotel lett a világ legjobb szállodája, valamint az is kiderült, hogy a top10-es listát összességében európai és ázsiai szállodák uralják - írja a TimeOut. 

A lenyűgöző 18. századi Passalacqua szálloda egykor Vincenzo Bellini zeneszerző otthonaként szolgált, most azonban 2023-ban kiérdemelte a legjobb szállodának járó címet. A Comói-tó partján elhelyezkedő butikhotel olasz pompával, de mégis békés környezetben várja vendégeit, ahol az árak éjszakánként 1200 eurótól (470 ezer forint) kezdődnek.

A szállodának 24 szobája van, melyek három épületben helyezkednek el, az egyik közülük közvetlenül a tóparton található, és tartozik hozzá egy héthektáros kert is. A szálloda mindössze két évvel a nyitás után nyerte el az első helyet a világ legjobb 50 szállodájának ranglistáján.

A szálloda éttermében a fogásokat helyi, szezonális alapanyagokból készítik egy hangulatos látványkonyhában, a vendégek pedig részt vehetnek főzőkurzusokon is. A szálloda wellness központjában egy szauna, egy gőzfürdő és egy edzőterem is a vendégek rendelkezésére áll. 

A lista, a világ kilenc régiójában tevékenykedő, 580 tagból álló szakmai csoport szavazatai alapján készült el, a top10-es listán a helyek felét ázsiai helyszínek foglalják el. A legnépszerűbb európai szállodák közül a top50-es listán a legtöbb Franciaországban és Olaszországban található. 

Íme a világ 10 legjobb szállodája 2023-ban

  1. Passalacqua, Moltrasio, Olaszország
  2. Rosewood, Hong Kong, Kína
  3. Four Seasons Bangkok a Chao Phraya folyónál, Bangkok, Thaiföld
  4. The Upper House, Hong Kong, Kína
  5. Aman, Tokió, Japán
  6. La Mamounia, Marrakech, Marokkó
  7. Soneva Fushi, Maldív-szigetek
  8. One&Only Mandarina, Puerto Vallarta, Mexikó
  9. Four Seasons Firenze, Firenze, Olaszország
  10. Mandarin Oriental, Bangkok, Thaiföld
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek