Görögországban a mai napon, 24 órára leállnak a kompok

A komp üzemeltető cégek Görögországban úgy döntöttek, hogy szeptember 13-án beszüntetik a munkát 24 órára és sztrájkba lépnek, egy pár nappal korábbi tragikus baleset után, ami az ország főkikötőjében, Pireuszban történt, nem messze Athéntól.

Ez a komp éppen Argostoliból tartana Lixouri felé KefaloniábanForrás: Travelo.hu

Az eset szeptember 5-én este történt, mikor egy elkésett utas összetűzésbe keveredett a Blue Horizon utasszállító komp legénységével, és a lökdösődés során a vízbe esett; az életét már nem tudták megmenteni. A leírás szerint a férfi valami miatt lejött a kompról, és későn vette észre, hogy az elindult, mikor vissza akart futni, a személyzet nem engedte fel a hajóra és visszalökték a kikötő irányába, de ekkor beesett a kikötőfal és a hajó közé.

A tengerészek helyi szövetsége bár nem jelentette ki, hogy a sztrájk a tragédia miatt alakult ki, de érezhető, hogy a kompok legénységei összekötik a két esetet, mert a tragikus egymásnak rontás nem alakult volna ki, ha a tengerészek nincsenek annyira túldolgoztatva, illetve jobbak a munkakörülmények annál, mint amilyen a mostani helyzet - olvasható a Travelnews.ch oldalán.

A szakszervezet szerint a fenti problémák a hajókra, az utasokra és az útvonalakra nézve is biztonsági kockázatot jelentenek. A mai napi 24 órás sztájk egy vitaindító program, aminek a végén a szakszervezet reméli, hogy az állam elismeri, tenni kell valamit annak érdekében, hogy még biztonságosabb legyen a tengeri közlekedés. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek