Görögországban lassan ki lehet tenni a megtelt táblát

Felpörgött a turizmus Görögországban, ahol megközelítette, néhol túl is szárnyalta a járvány előtti szintet a turisztikai szektor bevétele. Az idei évben a repülőterek forgalma is jelentősen nőtt.

Érthető, hogy miért választják ilyen sokan az úti céljuknak Görögországot - varázslatos a hangulataForrás: Toms Auzins / Shutterstock

A mediterrán ország elsőszámú célpont a franciák, izraeliek és szerbek körében, illetve sok román turista is érkezik. A britek, németek és skandináv nyaralók is első három fő úticéljuk között említik az országot – mondta Vaszílisz Kikíliasz turisztikai miniszter.

A Görög Polgári Légiközlekedési Hatóság (HCAA) adatai szerint az év első öt hónapjában összesen 14 millió utas repült Görögországba, ami a járvány előtti szint 86 százalékának felel meg. Az összes beutazó száma pedig 884 százalékkal növekedett áprilisban.

Amennyiben mindet jegyet  sikerült eladni a légitársaságoknak, úgy a június 27 és július 10. közötti két hét alatt 1,8 millió látogató érkezhet az országba.

Az athéni repülőtérre érkeznek a legtöbben, ezt követik Kréta repülőterei, valamint Rodosz szigete. Noha Görögország komoly munkaerőhiánnyal küzd, alig találni szabad repülőjegyet, a szállodák pedig közel teltházzal üzemelnek – írja a vg.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek