Ez az ukrán macskakávézó a háború közepette is nyitva tart

Az ukrajnai Lvivban lévő Cat Cafe nevű macskás kávézó hat éve gondoskodik 20 négylábú lakójáról. A kávézó tulajdonosa, Serhii Oliinyk annyira elkötelezett a macskák iránt, hogy úgy döntött, az orosz invázió ellenére sem hagyja el az országot, és továbbra is várja a látogatókat, ameddig lehet, tudtuk meg a My Modern Met cikkéből.

Forrás: Pexels/9144 images/Pixabay

„A cicáink négy hónapos koruk óta a macskakávézóban élnek" – magyarázta Oliinyk. „Olyanok, mint a családunk. Rájöttünk, hogy soha nem hagynánk el a hazánkat, ez az egyetlen hely, ahol látjuk magunkat a jövőben."

A Cat Cafe Lviv Facebook-oldala szerint jelenleg is nyitva tart. A kávézó tulajdonosainak szándéka, hogy biztonságos teret biztosítsanak az embereknek, egy helyet, ahol cicák társaságában tölthetik az időt, miközben az országot háború dúlja. A tulajdonos abban bízik, hogy a macskák jelenléte, dorombolása pillanatnyi menedéket nyújt a falak mögötti történések éles valóságától.

„Jelenleg kevesebb a rendszeres látogatónk, de vannak akik más városokból érkeztek, és meleg ételre és pozitív érzelmekre vágynak" – mondta Oliinyk. „Kávézónkban három nagy terem található, ebből kettő a pincében, így légiriadó esetén biztos menedéket biztosítunk vendégeinknek és macskáinknak."

Aki szeretné adománnyal támogatni a Cat Cafe Lviv-t, ezen az oladalon talál részletes információt angolul és ukránul. Az adományok 50%-át az ukrán hadseregnek juttatják el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek