Egy nő arról nézett videót, hogyan lehet gyémántot találni – két perccel később lelt egyet

  A 27 éves amerikai Miranda Hollingshead a Crater of Diamonds State Parkban volt Arkansasban egy családi kiránduláson, amikor a nem mindennapi eset történt. Körülbelül egy órája lehettek a parkban, mely engedélyezi a látogatóknak, hogy gyémántot keressenek, ha épp úgy tartja kedvük, mikor leült néhány percre, hogy megpihenjen az árnyékban.

  Ez a gyémánt nem az a gyémánt, a kép csak illusztrációForrás: caro_oe92/Pixabay

  Ahogy üldögélt, és egy videót nézett arról, hogy miként lehet gyémántot találni, egy pillanatra felnézett, hogy lássa, merre jár a csemetéje. Mikor vissza akarta fordítani a pillantását a videóra, a szeme sarkából észrevett valamit. Egy sárga gyémánt csillogott a kövek között. Először azt hitte, hogy rosszul lát, de amikor felvette a földről, kiderült, hogy nem téved: egy 3,75 karátos gyémántot tartott a kezében. A kő körülbelül akkora volt, mint a ceruzák végén lévő radír.

  Miranda Hollingshead és a gyémántForrás: The State Parks of Arkansas/Facebook

  Persze nem ez volt az első eset, amikor gyémántra leltek a parkban, de azért minden nap még itt sem történik ilyesmi. Múlt hónapban egy 2,12 karátos gyémánt került elő, két éve egy tizenéves talált egy 7,44 karátos követ, 2013-ban pedig egy 3,85 karátos gyémántra bukkant egy látogató.

  A park illetékesei szerint a sárga gyémánt megtalálójának nagy szerencséje volt, mivel korábban esett az eső, mely egyszerűen kimosta a követ a talajból. Ebből következően akkor a legjobb a parkba látogatni, ha előtte valami nagyobb égszakadás áztatta el a vidéket – ekkor ugyanis esély lesz rá, hogy a látogatók gyémántot találjanak, írja a CNN Travel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!