Egy nő arról nézett videót, hogyan lehet gyémántot találni – két perccel később lelt egyet

A 27 éves amerikai Miranda Hollingshead a Crater of Diamonds State Parkban volt Arkansasban egy családi kiránduláson, amikor a nem mindennapi eset történt. Körülbelül egy órája lehettek a parkban, mely engedélyezi a látogatóknak, hogy gyémántot keressenek, ha épp úgy tartja kedvük, mikor leült néhány percre, hogy megpihenjen az árnyékban.

Ez a gyémánt nem az a gyémánt, a kép csak illusztrációForrás: caro_oe92/Pixabay

Ahogy üldögélt, és egy videót nézett arról, hogy miként lehet gyémántot találni, egy pillanatra felnézett, hogy lássa, merre jár a csemetéje. Mikor vissza akarta fordítani a pillantását a videóra, a szeme sarkából észrevett valamit. Egy sárga gyémánt csillogott a kövek között. Először azt hitte, hogy rosszul lát, de amikor felvette a földről, kiderült, hogy nem téved: egy 3,75 karátos gyémántot tartott a kezében. A kő körülbelül akkora volt, mint a ceruzák végén lévő radír.

Miranda Hollingshead és a gyémántForrás: The State Parks of Arkansas/Facebook

Persze nem ez volt az első eset, amikor gyémántra leltek a parkban, de azért minden nap még itt sem történik ilyesmi. Múlt hónapban egy 2,12 karátos gyémánt került elő, két éve egy tizenéves talált egy 7,44 karátos követ, 2013-ban pedig egy 3,85 karátos gyémántra bukkant egy látogató.

A park illetékesei szerint a sárga gyémánt megtalálójának nagy szerencséje volt, mivel korábban esett az eső, mely egyszerűen kimosta a követ a talajból. Ebből következően akkor a legjobb a parkba látogatni, ha előtte valami nagyobb égszakadás áztatta el a vidéket – ekkor ugyanis esély lesz rá, hogy a látogatók gyémántot találjanak, írja a CNN Travel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek