Kiderült, melyek a világ legjobb ingyenes turisztikai látványosságai

Mindannyian hallottuk már azt a mondatot, hogy "az életben a legjobb dolgok ingyen vannak". Ha nyaralást tervezünk, általában készítünk költségvetést, és semmi sem esik jobban, mint egy olyan ajándékot kapni, mint egy ingyenes belépés egy menő múzeumba vagy egy hihetetlen természeti hely meglátogatása.

A Casago egy nyaralókölcsönző cég, mely a világ legjobb ingyenes látnivalóinak felkutatására vállalkozott. A TripAdvisor értékelései alapján azt kutatták, mely ingyenes turisztikai helyek kapják a legtöbb ötcsillagos értékelést – ez alapján állt össze a végleges tizes lista. A Casago tanulmányát ide kattintva böngészhetitek.

Brugge városa az, ahol az első helyezett látványosság találhatóForrás: Catarina Belova/Shutterstock

Tanulmányuk szerint a különleges belga város, Brugge a világ legjobb ingyenes turisztikai attrakciójának helyszíne. A hárfaművész Luc Vanlaere által vezetett Mini Harp Museum értékeléseinek 94,5 százaléka ötcsillagos lett. Meghitt koncertek helyszíne, amelyet azért alkottak, hogy a hárfa hangjának szépségével kápráztassa el a közönséget.

A második helyen, és a listán szereplő három egyesült államokbeli látványosság egyike az Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma. Ezen a helyen rengeteg kiállítás található, amelyek az amerikai légierő történetének különböző korszakait fedik le, a kezdetektől a rakétagalériáig. A TripAdvisoron található értékelések 92,85 százaléka itt ötcsillagos.

A Horseshoe Falls végzett a dobogó 3. helyén KanadábanForrás: Thomaswm/Wikipedia

A lista harmadik helyre a Horseshoe Falls érkezett be, ami a legnagyobb a kanadai Niagara-vízesést alkotó három vízesés közül. Mivel erről az ikonikus természeti helyről szóló vélemények 92,7 százaléka ötcsillagos, egyértelmű, hogy a Horseshoe Falls nem hiányozhat a lista dobogós helyeiről. 

A Casago szerint ez a világ 10 legjobb ingyenes turisztikai látványossága

1. Luc Vanlaere hárfaművész Mini Harp Múzeuma, Belgium
2. Az Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma, Egyesült Államok
3. Horseshoe Falls, Kanada
4. Nemzeti Gyalogsági Múzeum és Katonaközpont, Egyesült Államok
5. Bacalari-tó, Mexikó

Forrás: Lidia Tretyakova/Wikipedia

6. Arany templom, India
7. Cerro Fitz Roy, Argentína
8. Az ismeretlen katona sírja, Egyesült Államok
9. Ausztrál háborús emlékmű, Ausztrália
10. Lanta Animal Welfare (Állatvédelmi központ), Thaiföld

Forrás: lantaanimalwelfare.com

 (Forrás: timeout.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek