Új turistalátványosság! Hatalmas alagút nyílt a Niagara-vízesés alatt

A Niagara-vízesés legalább két évszázada vonzza a világ utazóit. De egészen idáig a vízesés alatt mélyen eltemetett hatalmas alagút nem volt látogatható. Az új látványosság lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék az alagutat, amelyet egy villamosenergia-termelő cég épített fel, hogy vízenergiát hasznosítson a zubpogó vízből.

Forrás: niagaraparks.com

Az Egyesült Államok New York állama és a kanadai Ontario tartomány határán húzódó, gigantikus hármas vízesés alatt egy 670 méteres alagutat nyitottak meg, amelyet több mint egy évszázaddal ezelőtt építettek a kanadai oldalon.

A Niagara Parks erőművéről van szó, amely az 1905-től 2006-ig működött, és amelyek bejárása közben most már a látogatók bepillantást nyerhetnek abba az úttörő munkába, amely a hatalmas Niagara folyó vizéből generátorok segítségével árammal látták el és lendítették fel a környékbeli ipart.

Egy üveglift 6 szinten keresztül 55 méter mélyen viszi le a látogatókat az alagútba, amely csaknem nyolc méter magas, hat méter széles és 670 méter hosszú. Ez egy történelmi, egyedülálló látványosság, és benne van az erőmű belépődíjában. Az alagút vége felé dübörgés kezdi betölteni a levegőt. A természetes fény beáramlik, ahogy egy 20 méteres, folyószinti kilátóra lehet kilépni, amely a legjobb hely a vízesések megtekintéséhez. Innen a látogatók láthatják a turistahajókat is, amelyek a vízesés lábánál küzdenek a hullámzással.

Forrás: niagaraparks.com

Az erőmű-látogatás élményét egy esti, 3D-s vetítéssel fejelik meg fény- és hangélményekkel bemutatva az erőmű történetét „Currents: Niagara's Power Transformed" címmel – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek