Drasztikusan szigorítják az Airbnb szálláskiadásokat New Yorkban

Egyre nagyobb kihívás lesz Airbnb-t találni New Yorkban, ugyanis a városi tanács szigorítja a rövid távú lakáskiadás szabályait – írja a Turizmus.com.

A jövőben egyre nehezebb lesz Airbnb-t találni New YorkbanForrás: Shutterstock/Rightframephotovideo

Az új rendelet szerint szeptember 5-től nemcsak regisztrálniuk kell a lakást kiadóknak, de nem adhatják ki teljes otthonukat sem, sőt mi több, a vendégeik rövid távú tartózkodása alatt a bérbeadóknak is otthon kell lenniük. 

Az már most biztos, hogy a lakást bérbeadók jelentős része nem tudja, vagy nem akarja ezeket a szabályokat betartani és elfogadni, és ennek következtében radikálisan csökkenhet a néhány napra vagy hétre bérbe vehető lakások száma New Yorkban. Ennek kárát a szállásadók és a turisták látják majd, mivel főleg az utóbbiak vették igénybe a szállodai áraknál jóval olcsóbb szálláslehetőséget.

A szállásközvetítéssel foglalkozó oldalakon eddig 38 ezer ilyen bérelhető ingatlan volt, 10 ezer lakást pedig illegálisan, vagyis adómentesen adtak ki. A becslések szerint a szállásadók évi 85 millió dolláros bevételhez jutottak ilyen módon. Annyi biztos, hogy aki megszegi a szabályokat, annak a büntetési tarifa 100-5000 dollár között mozog majd.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek