Cápák harapdálják a fürdőzőket New York partjainál - több eset is előfordult a napokban

Ezen a héten több cápás találkozásról és megfigyelésről számoltak be Fire Island, Long Island és Babylon közelében. Hétfőn és kedden öt olyan incidens történt, amelyekben cápák vagy feltételezhetően cápák voltak jelen New York közelében – közölték tisztviselők. Szerencsére az összes áldozat túlélte a félelmetes kalandot.

A New York állambeli Fire Islanden hétfőn kora este egy 15 éves szörfös fiút harapott meg egy cápa a sarkán és a lábujjain – közölte a Suffolk megyei rendőrség. Nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Szintén hétfőn egy 15 éves lány "szúrt" sebet szerzett a Robert Moses Állami Park vízében. A lányt a mentők a helyszínen ellátták. Az incidens arra késztette a hatóságokat, hogy drónokat vessenek be a Robert Moses és a Jones Beach állami tengerpartokon.

Drónt irányít egy hivatásos életmentő a New York-i Long Island szigeten levő Jones Beach State Park óceánparti strandon a napokban megszaporodott támadások miattForrás: MTI/AP/John Minchillo

A drónok felvételeket készítettek több cápáról is a Long Island-i vezekben. A tisztviselők szerint nagy valószínűséggel homoki tigriscápákról van szó, amelyek 10 méternél nagyobbra is megnőhetnek.
A rendőrség közleménye szerint kedden egy 47 éves férfi, aki egy Long Island-i faluban, Quogue partjainál gázolt a vízbe, a jobb térdén sérült meg. A férfi nem látta, mi támadta és harapta meg a térdén. A Quogue-i rendőrség közleménye szerint "a harapás egy nagyobb tengeri állattól származott". A strandolót nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Így fest a homoki tigriscápa, amivel nem szívesen találkoznánk strandolás közben - illusztrációForrás: Richard Ling/Copyright (c) 2005 Richard Ling (richard@research.canon.com.au). Licensed under GFDL and CC-by-sa-2.5. All other rights reserved./Richard Ling

Az eset után a hatóságok arra kérték a látogatókat, hogy maradjanak távol a víztől. Percekkel a támadás után egy férfit, – aki a Fire Island-i Fire Island Pines falvánál úszott – jobb kezén harapott meg egy cápa. A 49 éves férfit nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Nick Clemons, a Fire Island National Seashore munkatársa szerint néhány órával később a Fire Island-i Sailors Haven strandon egy 50 év körüli nőt ért támadás, akit a rendőrök könnyű sérüléssel szállítottak kórházba.

Floridában is jelentettek cápaészleléseket. Hétfőn egy olyan videót rögzítettek, amelyen egy cápa látható sekély, meleg vizekben a Navarre Beach partjainál, ahol a fürdőzők rémülten kimenekültek a vízből.

New Yorkban a tavalyi nyolc cápatámadás rekordnak számított, hiszen 1837 óta mindössze 12 ilyen esetet jelentettek. A legtöbb harapás Long Islanden történt, amikor a cápák közelebb úsztak a parthoz, hogy apró halakat keressenek – írja az nbcnews.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek