Ezzel az alkalmazással már ma délután New York utcáin vezethetsz

Kipróbálnád milyen New York utcáin vezetni, miközben a helyi rádió szól? És Rómában ugyanezt? Egy ötletes alkalmazás segítségével most mindezt az otthonodból teheted meg.

New York utcáin autózhatunk a kanapérólForrás: Nielskliim/Shutterstock

Az itt található Drive and Listen egy olyan ötletes webportál, amely 4K-s utcakép-videókat egyesít a világ városaiból származó helyi rádióállomások jelen idejű adásaival. Pár kattintással kiválaszthatjuk a böngészőben, hogy Londonban, Moszkvában, Párizsban, Tokióban, vagy éppen Mumbaiban akarunk utazni.

A helyszíneket a böngésző jobb felső sarkában lehet kiválasztani, miként az autó sebességéről is itt dönthetünk, hogy lassan, vagy másfélszeres, netán kétszeres sebességgel szelje át a várost. Be- vagy kikapcsolhatjuk a forgalom természetes zajait – és ami talán a legjobb az egészben, felhangosíthatjuk bármelyik helyi rádiócsatornát, hogy az élmény olyan legyen, mintha tényleg a helyszínen vezetnénk.

Néha kerékpárról rögzíthették a felvételt, mert a túrák letérnek a kitaposott ösvényről.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a világ több mint 50 városán keresztül hajtva a valós idejű helyi rádiót és az utcai élet hangjait hallgassuk: olyasmi, mint a Google Street View, de nincs szükség kattintgatásokra az előrehaladáshoz.

A szolgáltatás teljesen ingyenes: fejlesztője ugyan egy kis ablakban feltűnik pillanatokra, hogy hívjuk meg egy kávéra, de ha nem lennénk adományozó kedvünkben, az ablakot becsukhatjuk. Így télen feldobja a szobabiciklizést is: tekerés közben a képernyőn új tájakat láthatunk.

Más irányból is megközelíthető a szolgáltatás: választhatunk számtalan látvány, autó, motorkerékpár, bicikli, sőt még síelés közül is. Ülhetünk egy repülőgép pilótafülkéjében, vagy tengeralattjáróban, vonaton és hóesést is nézhetünk. Ha szeretnél többet megtudni az alkalmazásról és a készítőjéről, a delmagyar.hu cikkében olvashatsz tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek