Városi kiruccanás ősszel: Irány Cannes!

Cannes elsősorban a filmrajongók körében népszerű úti cél, különösen májusban, a Cannes-i Filmfesztivál idején. De a francia Riviéra városa a színészeken kívül is nyújt rengeteg látnivalót, amelyeket az őszi, már kevésbé perzselő napsütésben talán még jobban kiélvezhetünk. Mutatjuk, merre induljunk, ha a városban járunk.

Cannes óvárosaForrás: Shutterstock/Marco Rubino

La Croisette

Egész Franciaország egyik legikonikusabb utcája, a La Croisette 1,6 kilométer hosszan fut a tengerpart mentén. Egymás után sorakoznak a dizájnerbutikok, a pálmafák és a kaszinók, szállodái pedig mind saját stranddal rendelkeznek. Ha nem sajnálod a pénzt egy napozóágy-bérlésre, akkor közvetlenül a parton, a Cannes-i öbölre néző kilátással élvezheted a vendéglátóhelyek kiszolgálását, de választhatsz egy padot is, ahonnan zavartalanul figyelheted, ahogy a város sikkes lakosai járnak-kelnek az utcán.

A Boulevard de La Croisette-n pálmafák, luxus szállodák és üzletek sorakoznakForrás: Shutterstock/marekusz

Marché Forville

A hatalmas kínálattal rendelkező Marché Forville nevű piacon még a legképzettebb ínyencek is tanulhatnak valami újat. Belül egy sportcsarnoknak tűnhet, de a nyüzsgés kifejezetten franciás, ahogy a helyiek kedvenc ételeiket keresgélik a több tucat stand között. Hétfő kivételével a hét bármelyik reggelét töltheted itt, kóstolhatsz helyi olajbogyót, tenger gyümölcseit, különféle sajtokat, ebédre pedig meglepheted magad egy paellával.

A Le Croisette kaszinó bejárataForrás: Shutterstock/Marco Rubino

La Croix-des-Gardes

Amikor a 19. században Cannes kis faluja népszerűvé kezdett válni a brit nyaralók körében, egy ember a településtől nyugatra felépített egy méretes kastélyt. A körülötte kialakított kiterjedt park mára túraösvényekkel fogadja a természetbe vágyókat. A Parc Naturel Forestier de la Croix-des-Gardes csúcspontja a legmagasabb pontján található óriási polírozott acél kereszt; a park remek hely egy sétához vagy egy délutáni piknikhez.

La Mairie de Cannes

A Louis Hourlier cannes-i építész által tervezett hatalmas városháza 1877-ben épült fel, mindössze három év alatt, néhány évvel később pedig Hourlier zenepavilonját is felállították az utca túl oldalán. A Le Vieux Portra (régi kikötő) néző La Mairie de Cannes a francia harmadik köztársaság építészetének csodálatos példája, amelynek mindenképp csodáljuk meg díszes óralapját a manzárdtető alatt.

Le Vieux Port

A Le Vieux Port a tradicionális báj és a mérhetetlen gazdagság festői keveréke, az a hely, ahol a Le Suquet komor középkori építészete a kikötőben sorakozó elbűvölő jachtok felett tornyosul. Válassz egyet a vízparton sorakozó menő bárok közül, merülj el a látványban, ahogy a hatalmas hajók jönnek-mennek! Napkeltekor és napnyugtakor a kikötő épületei varázslatos színekben pompáznak, a legszebb Instangram-fotó érdekében mindenképp ilyenkor érkezz.

Cannes látképe a Régi kikötő felőlForrás: Stockbym/Shutterstock

Le Suquet

A Cannes legrégebbi negyedét, a középkori Le Suquet macskaköves utcácskák alkotják. Pasztell színű épületei képet adnak arról, milyen volt a város a 18. és 19. században (a turizmus berobbanása előtt). Fedezze fel a meredek utcák földalatti bárjait, családi éttermeit és a Cannes-i öbölre nyíló nagyszerű kilátást.

Notre-Dame d'Espérance

Ez a 14. és 15. században épült gótikus templom a Le Suquet negyedben, egy domb tetején található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Meg kell tenni érte pár tucat lépcsőt, de megéri. A harangtorony szépen kiegészíti szomszédjában állóközépkori várat, a Musée de la Castre-t, amely néhány évszázaddal korábban épült.

Cannes finom homokos strandjain az azúrkék tenger mellett napágyakat is lehet bérelniForrás: Shutterstock/mffoto

Palm Beach

Rengeteg bájos nyilvános strand található Cannes-ban, ahol semmibe sem kerül, hogy egy napot a világ egyik legcsodáltabb tengerpartján töltsünk. Ha csendes strandot keresel a Palm Beach jobb választás a többinél, mivel a földnyelv csúcsán található, és kissé távolabb esik a La Croisette őrületétől. Ideális családok és szörfösök számára, mert a part közelében meglehetősen sekély a víz.

Forrás: Culture Trip

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek